• Sun. Jun 4th, 2023

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Zwarte man geslagen en bebloed achtergelaten na vermeende overtreding stopbord in Tennessee

Dec 28, 2022

[ad_1]

Het Tennessee Bureau of Investigation heeft een onderzoek geopend naar de brute arrestatie van een zwarte man die werd achtervolgd in een huis, waar een geliefde filmde toen hij werd geslagen en geschokt met een taser na vermeende verkeersovertredingen.

De video begint wanneer agenten van de Oakland Police Department een man een huis binnen volgen. De ene agent zwaait met een wapenstok, terwijl de andere een pistool heeft getrokken, zo is te zien op de video.

Een vrouw in het huis is te horen schreeuwen: “Stop, stop, Brandon, Brandon, stop! Stop met hem te slaan!”

De agenten jagen de man naar boven, een hol in en beginnen hem te schokken met een taser.

‘Waarom achtervolg en sla je hem?’ vraagt ​​de vrouw. ‘Hij heeft geen wapens.’ Er is ook een vrouw te horen die zegt: “Ik moet mijn moeder bellen. Ik moet zijn moeder bellen.”

Nadat een derde wetshandhaver arriveert, proberen alle drie de man in een kamer vast te houden. Als hij de kamer verlaat, is zijn gezicht bebloed.

Officieren probeerden Brandon Calloway, 25, te stoppen nadat hij door een stopbord was gereden, volgens een beëdigde verklaring van de politie.

Calloway, die in een grijze Chevrolet Camaro zat, ‘snelde weg’, met een snelheid van 32 mph in een zone van 20 mph, aldus de beëdigde verklaring. Toen hij niet stopte, activeerden agenten volgens het document hun lichten.

De agenten volgden Calloway naar een huis, waar hij het voertuig stopte en naar binnen rende. “Dit is mijn … huis en ik stopte voor het bord,” schreeuwde Calloway terwijl hij wegrende, met een krachtterm, volgens de politie.

Agenten trapten de voordeur in en een andere deur naar een kamer waarin Calloway zichzelf had opgesloten, zei de politie. Een officier gebruikte zijn taser op Calloway en een andere sloeg hem met een wapenstok, aldus de beëdigde verklaring. Ze hebben hem toen aangehouden.

Hij wordt beschuldigd van het ontwijken van arrestatie, verzet, wanordelijk gedrag, niet stoppen bij een stopbord en te hard rijden.

De politie van Oakland heeft donderdag niet gereageerd op een verzoek om commentaar. Politiechef Chris Earl vertelde NBC-filiaal WMC van Memphis dat hij geen commentaar had.

De TBI zegt het incident te onderzoeken op verzoek van de 25e officier van justitie, Mark Davidson.

Calloway’s advocaat, Andre Wharton, vertelde WMC dat zijn cliënt niet wist dat de politie van plan was hem aan te houden omdat agenten aanvankelijk hun sirenes niet activeerden.

‘Brandon probeerde duidelijk te achterhalen wat hier aan de hand is. Waarom volgen jullie mij? Ik overtreed geen enkele wet’, zei Wharton.

De advocaat zei dat hij zich afvraagt ​​hoe een verkeersstop ‘wordt omgezet in hoofdletsel, ziekenhuisopname en aanzienlijke pijn en lijden’.

[ad_2]