• Fri. May 20th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Xbox-patent kan je schijven laten spelen op een schijfloze console

May 14, 2022


Een foto van de Xbox Series S
Microsoft

Hoewel het zeker een koopje is, kan het onvermogen van de Xbox Series S om schijven af ​​te spelen voor veel frustratie zorgen, vooral als je een heleboel oude games bezit. Maar een nieuw patent van Microsoft laat zien dat de “alleen digitale” console schijf-afspeelmogelijkheden zou kunnen krijgen, een soort van.

Zoals ontdekt door Game Rant, een Microsoft-patent beschrijft hoe gamers schijven kunnen afspelen op de Xbox Series S of Xbox One S. Het is een wankel plan, maar het is logisch: gebruik een extern schijfstation (een Xbox One in dit voorbeeld) om te verifiëren dat je een fysiek spel. De Xbox-servers laten vervolgens uw schijfloze console de game downloaden en spelen.

Een patent dat laat zien hoe een externe console of schijfstation fysieke games op een Xbox Series S kan verifiëren.
Game Rant

Het is duidelijk dat Microsoft gewoon een add-on-schijfstation voor zijn consoles moet verkopen. Maar het in dit octrooi beschreven systeem is beter dan niets. Het zou de Xbox Series S-ervaring zeker een beetje gemakkelijker te slikken maken, zolang je een Xbox One of een ander apparaat met schijfondersteuning hebt liggen.

Er is alleen één groot probleem; wat houdt me tegen om een ​​fysiek spel te kopen, het via deze service te gebruiken en het terug te sturen of door te verkopen? Vermoedelijk geeft Microsoft je Xbox Series S alleen tijdelijke toegang tot de fysieke game die je bezit. En als dat het geval is, moet u mogelijk een Xbox One stand-by houden om uw schijven opnieuw te scannen.

Houd er rekening mee dat dit slechts een patent is. Het zal misschien nooit een echte service worden, en gezien de complexiteit ervan betwijfel ik of Microsoft ermee door zal gaan. Maar het is interessant om te zien dat Microsoft het grootste probleem van de Xbox Series X benadert: wacht, verkoop gewoon een extra schijfstation! Het is niet zo moeilijk!

Bron: Game Rant

fbq('init', '1137093656460433'); fbq('track', 'PageView'); },3000);