• Fri. Sep 30th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Wordle: Dina bästa nybörjarord, strategier, tips och tricks för att vinna

Aug 17, 2022

Nyligen delade jag min ny lättvinnande strategi för att spela Wordle, det succéspel som uppfanns av Josh Wardle och som nu körs dagligen på The New York Times webbplats. I huvudsak börjar jag med TRÄNA och STÄNG, tittar sedan på alla korrekta bokstäver och provar ett ord som använder dem på flera ställen. När jag behöver föreställa mig möjliga vinnande ord, använder jag X för att stava ut de korrekta bokstäverna jag kan hittills.

Än så länge fungerar strategin fortfarande. Även om min rad på 38 vinster inte är något för vissa, är det min bästa någonsin. Och jag skrattade för att upptäcka att direkt efter att jag publicerade strategin, var svaret på en dags Wordle CLING, som fick mig två bokstäver från TRAIN och sedan två i de två första positionerna från CLOSE. Det var typ min Wordle-lyckodag.

Men som med vilken strategi som helst, blir jag ibland trött på att fortsätta på samma väg eller så känner jag mig fast efter fyra gissningar och behöver skaka om det.

Så jag bad läsare och vänner att dela sina Wordle-strategier nu för tiden. Hoppas du hittar några tips för att fräscha upp ditt spelande här.

Bli en CHAMP

“Jag brukade använda TRAIN som min första gissning; nu är mina första två ord alltid NOISE och TRULY. Om ordet inte är uppenbart använder jag nästa CHAMP. De tre orden ger mig 15 bokstäver som är vanligast, inklusive alla 6 vokaler. Om jag fortfarande är helt vilsen, går jag med DEBUG och ger mig ytterligare tre konsonanter.” —Dan Hughes

Använd gårdagens vinnare

“Jag börjar alltid med föregående dags vinnande ord. Kontinuitet!” —Marc Hirsh

Den slumpmässiga metoden

“Länge använde jag två startord som gav många vokaler och vanliga bokstäver, vilket alltid gjorde mig till en fast fyraradsvinnare och ibland tre. Men sedan grenade jag och bara slängde in slumpmässiga ord. Gjorde mig ändå till en fast fyraradsvinnare, ibland tre och ett par tvåor.” —Susan C. Young

Ännu en röst för slumpmässigt

“Jag har nästan ingen strategi. Mitt wordle (och quordle) spel är ett slumpmässigt gratis för alla. Jag får wordle i 4 gissningar nästan varje gång. Jag använder vilket startord som dyker upp i mitt huvud. Jag kommer att använda ett andra, slumpmässigt ord för att försök få fler träffar.” —Debe Ashe Hoover

Vikten av A och R

“Jag skriver också alltid ut vad jag har rätt med “X” på de okända punkterna. Ofta kan en visuell person som jag se det korrekta svaret direkt. Dessutom, om jag har ett “a” och ett ” r’ på fel ställe, flyttar jag dem nästan alltid till 3:e och 4:e plats, så det (kan stava) ‘are’ eller ‘ard’ osv. Det är där de hör hemma en stor del av tiden, om jag gör det’ har det inte redan rätt.” —Christine Eberhard Minor

Få de där vokalerna

“Min strategi börjar med AUDIO för att rikta in sig på fyra vokaler.” —Vanessa Bloy

Nämnde vi vokaler?

“ALOUD eller OCEAN är mitt vanliga.” —Juli Jansen Pelletier

“Stirra” på pusslet

“Jag slutade spela – men mitt startord var alltid STARE.” —Scott Lerman

Använd ett “halmrör”

“(Mitt startord) är HALM…”. —Stefan Myslicki