• Mon. Jul 4th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Wat gebeurde er toen een stad in Black Tennessee geconfronteerd werd met een staatsovername?

Jun 24, 2022


De rechtszaak die de burgemeester en de raad van schepenen van Mason aanspanden tegen Tennesee’s controleur van de schatkist beschuldigden Mumpower van rassendiscriminatie en misbruik van financiële macht. De rechtszaak verklaarde ook dat het financiële toezichtsplan van de controleur in strijd was met de Tennessee-grondwet, volgens de Tennessee Observer.

“Dit was een machtsgreep, geen manier om de burgers te ondersteunen”, zei NAACP-president Derrick Johnson. “Ze probeerden de stad te ontbinden”, zei hij, als gevolg van het feit dat Mason onder de financiële controle kwam van de blanke meerderheid van Tipton County.

Johnson zei dat de acties van de controleur een racistische ondertoon hadden, aangezien overwegend blanke gemeenten die schulden hadden, zoals het naburige Jellico County, niet werden gedwongen om hetzelfde ultimatum te stellen, een weerspiegeling van de staatsschuld. geschiedenis gericht op zwart leiderschap.

Voor Mason zei Johnson voorafgaand aan de rechtszaak: “democratie werkte niet.”

Na de schikking moet de stad nu ongeveer $ 5.000 per maand terugbetalen, wat volgens Anthony Ashton, senior associate general counsel van de NAACP, een beter beheersbaar betalingsplan is in vergelijking met de $ 22.000 die de controleur eerder nodig had. En in plaats van goedkeuring nodig te hebben voor elke uitgave van meer dan $ 100 elke keer dat deze plaatsvindt, werd de bestedingsdrempel verhoogd tot $ 1.000 en wordt deze maandelijks goedgekeurd.

De stad slaagde er ook in een deel van haar schuld van bijna $ 600.000 af te betalen, waardoor het werd verlaagd tot ongeveer $ 248.000, die over vier jaar zal worden afbetaald.

“De schuld is ontstaan ​​bij een vorige regering”, zei Ashton. “Deze regering betaalde het actief af en betaalde het snel af, en toch was het deze regering die een doelwit ontving van de controleur van ‘geef je charter op’. Het corrigerende actieplan was “zo streng en overweldigend” dat het “de stad financieel zou ruïneren”, voegde hij eraan toe.

Andrea Morales voor NBC News

In een verklaring in maart erkende Ford de spanningen, maar zei dat de situatie tussen de staat en Mason was en ontkende elke betrokkenheid. Rivers zei dat vertegenwoordigers van Ford haar regering in april ontmoetten om Mason’s kant van het verhaal te horen, maar ze boden geen enkele hulp om te helpen.

“We hebben verschillende gesprekken gehad met Mason-functionarissen om ervoor te zorgen dat ze in een positie zijn om te profiteren van de economische groei die we naar het gebied brengen, en we zullen blijven samenwerken met Mason en andere West-Tennessee-gemeenschappen om hen te helpen zich voor te bereiden op potentiële banen en investeringen voor hun inwoners”, zei Ford in een verklaring die in juni werd gedeeld met NBC News. “Ford streeft ernaar een goede buur te zijn en eerlijke kansen te bieden.”

Tijdens het conflict riepen veel mensen op sociale media ook op tot actie, waaronder een inwoner van Virginia, geïdentificeerd als KD, die namens Mason een reeks hashtags, petities en fondsenwervers begon.

“Ze hebben daar veel economische substantie nodig – waar het geld direct ten goede zou komen aan de inwoners van Mason omdat zij de mensen zijn die het meest lijden”, zei KD, die om veiligheidsredenen verzocht anoniem te blijven. “Dus we hebben die GoFundMe-pagina speciaal voor dat doel samengesteld.”

Sindsdien hebben de inspanningen van KD bijna $ 18.000 aan donaties opgeleverd van meer dan 325 supporters uit het hele land. KD is momenteel bezig met het opnemen van het geld en is van plan om Mason het geld te geven in de vorm van een kascheque, zeiden ze.

Hoewel deze nieuwe deal een overwinning voor de stad lijkt, is niet iedereen blij. Rivers zei dat als burgemeester Emmit Gooden niet had ingestemd met het laten vallen van de rechtszaak tegen de controleur, de terugbetalingsvoorwaarden van de stad niet zouden zijn veranderd. Ze zei ook dat het financiële toezicht van de controleur zal stoppen als de begroting van de stad voor 2023 in augustus wordt goedgekeurd.

“Ik ben niet helemaal tevreden, maar het is beter dan wat we hadden,” zei ze.

Mumpower heeft een update uitgebracht corrigerend actieplan in mei met een overeenkomst, waarbij de stad wordt verplicht regelmatig contact te houden met het kantoor van de controleur, anders wordt het als in strijd met het plan beschouwd.

“Mason’s instemming met een nieuw corrigerend actieplan is een belangrijke stap in het herstellen van de financiële gezondheid van de stad”, zei Mumpower in een verklaring die in mei werd vrijgegeven. “Door ermee in te stemmen om zijn praktijken te veranderen en met ons kantoor samen te werken, zal Mason werken met een gebalanceerd budget, werken aan het corrigeren van zijn auditbevindingen en ongepaste leningen elimineren. Het belangrijkste is dat als Mason dit plan volgt, de belastingbetalers kunnen weten dat hun leiders goede rentmeesters van hun geld zijn.”