• Fri. May 20th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Wanneer moet je je oude muis vervangen?

May 14, 2022


Een computermuis met verband.
Miljard foto’s/Shutterstock.com

Gebruik je een oude muis die constant bevriest of overal heen springt? Is de sensor of een van de knoppen kapot? Laten we het hebben over wanneer u zou kunnen overwegen uw muis te vervangen.

Basis probleemoplossing

Voordat u vaststelt dat uw muis kapot is en aan vervanging toe is, zijn er een paar dingen die u kunt proberen om deze te repareren.

De eenvoudigste oplossing is om uw muis opnieuw op een andere USB-poort aan te sluiten. Voor draadloze muizen sluit u de draadloze zender opnieuw aan of sluit u uw muis opnieuw aan via Bluetooth om de verbinding te resetten. Zorg ervoor dat u de stuurprogramma’s van uw muis bijgewerkt en laadde ook zijn batterijen op. Als u momenteel de nieuwste stuurprogramma’s gebruikt, installeer deze dan opnieuw.

Blaas lucht in de sensor om stof of vuil te verwijderen dat de sensor kan blokkeren, gebruik een blikje perslucht als je die hebt. Als dat niet werkt, probeer dan je muis op een ander oppervlak te gebruiken, zoals een andere muismat of een ander bureau. Sluit uw muis aan op een andere computer om te zien of uw computer het probleem is, want het kan een malware probleem.

Helaas, als geen van deze methoden werkte, is uw muis waarschijnlijk kapot, wat betekent dat u een vervanging moet krijgen. Grijp jezelf gaming muis omdat ze gebouwd zijn om lang mee te gaan. Controleer ook of u nog steeds onder de garantie valt, zodat u een gratis vervanging kunt krijgen.

Willekeurige sprongen of bewegingen

Als u op de computer zit, kunt u met een muis gemakkelijk navigeren. Je raakt echter snel gefrustreerd als je muis sporadisch overal heen springt. Het kan onmogelijk zijn om iets gedaan te krijgen.

Als je dat nog niet hebt gedaan, zorg dan dat je een kwaliteit muismat, omdat ze een consistent glad oppervlak bieden waarop uw muis kan glijden. De meeste muizen werken niet goed op oppervlakken die niet stevig of glad zijn, en dit geldt ook voor reflecterende oppervlakken zoals glazen bureaus.

Zelfs als je denkt dat je muis prima zal werken op een oppervlak, is het altijd beter om hem op een muismat te houden om de onderkant van de muis en het oppervlak waarop hij staat te beschermen. Als u uw muis een miljoen keer over een onbeschermd oppervlak veegt, kan deze snel slijten!

Je moet ook proberen op te laden of de batterijen vervangen om te kijken of dat het probleem oplost. Draadloze muizen die op batterijduur werken, hebben de neiging onverwachts te bewegen als ze bijna zonder stroom komen te zitten. Kijk of je de levensduur van de batterij van je muis kunt controleren met behulp van software, zodat je niet hoeft te wachten tot hij dood gaat.

Gebroken Knoppen

Zelfs als een van de knoppen op je muis plotseling niet meer werkt, voelt het alsof het hele ding nutteloos is. Een gebroken links klikken of klik met de rechtermuisknop is een enorme hoofdpijn die wacht om te gebeuren.

Gelukkig zijn er enkele manieren om kapotte knoppen te omzeilen. Maar controleer eerst of het een hardware- of softwareprobleem is door uw muis op een andere computer aan te sluiten. Voor degenen met draadloze muizen, koppel ze via Bluetooth of draadloze zender. Als de knoppen normaal werken, is er een softwareprobleem op uw computer. Als de knoppen nog steeds niet werken, is dit een hardwareprobleem.

Helaas gaan alle muizen uiteindelijk kapot. Daarom ziet u beoordelingen voor het aantal klikken dat ze zullen overleven. Bijvoorbeeld de Razer DeathAdder Elite heeft een beoordeling van maximaal 50 miljoen klikken. Als u nog niet in de buurt van de klikclassificatie van uw muis bent gekomen, kunt u proberen deze zelf te repareren.

ik repareer het is een geweldige bron die stapsgewijze oplossingen biedt. Nadat u de naam van uw muis in de zoekbalk hebt getypt, moet u de handleidingen voor verschillende onderdelen van uw muis vervangen. Als u uw muis niet kunt vinden, probeer dan contact met hen opnemen Voor ondersteuning. U kunt ook online zoeken naar andere oplossingen voor uw exacte model. Dit lijkt misschien veel werk, maar het is een geweldige manier om wat geld te besparen als je het zelf kunt repareren. Een ander voordeel is dat je een algemeen idee hebt van hoe je computermuizen kunt repareren!

Als je te maken hebt met softwareproblemen, is de eenvoudigste oplossing om je muis terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. U zou dit moeten kunnen doen met behulp van configuratiesoftware die is ontworpen voor uw muis. Razer raadt gebruikers bijvoorbeeld aan om te installeren Razer Synpase. U kunt ook proberen de stuurprogramma’s van uw muis bij te werken of opnieuw te installeren in Apparaat beheerder.

Bevriezen of stoppen

Een van de meest frustrerende problemen met een muis is wanneer deze constant vastloopt of helemaal niet meer werkt. Dit wordt meestal veroorzaakt door een defecte muissensor. U probeert uw muis te bewegen wanneer deze plotseling voor een korte periode stopt. Afhankelijk van hoe erg de situatie is, kan uw muis om de paar minuten een paar seconden vastlopen.

Als u een draadloze muis gebruikt, kunt u proberen deze aangesloten te laten om te zien of dit helpt. Het gebruik van bijna lege batterijen kan verschillende problemen veroorzaken, daarom moet u eraan denken om het op te laden voordat het volledig leeg is. Je moet ook proberen opnieuw aansluiten uw muis in een andere USB-poort en het opnieuw installeren of bijwerken van de stuurprogramma’s.

Als de bevriezing blijft optreden, moet u helaas overwegen uw muis te vervangen, zodat u geen tijd hoeft te verspillen aan het wachten tot de muis om de paar minuten ontdooit.

Constant loskoppelen

Een muis die constant de verbinding verbreekt, kan vervelend zijn om mee om te gaan. Je bent bezig met het werken aan een belangrijk document of het spelen van je favoriete game en dan plotseling wordt de verbinding met je muis verbroken terwijl deze nog is aangesloten.

Het opnieuw aansluiten op uw computer deed de truc totdat het opnieuw en opnieuw gebeurt. Je hebt veel meer kans om dit probleem tegen te komen met een draadloze muis, omdat ze gebruiken Bluetooth of een zender om draadloos verbinding te maken. U moet de hardware van uw muis, inclusief de zender, controleren om te zien of deze beschadigd is. Tenzij u weet hoe u de hardware moet repareren, is het gemakkelijker om: vervang de hele muis.