• Fri. Sep 30th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Treasury yields hoger, waardoor de 10-jaarsrente boven de 2,8% komt, in aanloop naar het Fed-notulenrapport van woensdag

Aug 16, 2022

[ad_1]

De Amerikaanse obligatierendementen stegen dinsdag omhoog door de verminderde vraag naar vastrentende activa, terwijl beleggers zich voorbereidden op de publicatie van deze week notulen van de vergadering van de Federal Reserve in juli.

Wat is er gaande
 • Het rendement op de 2-jaars schatkist
  TMUBMUSD02Y,
  3,224%

  was 3,208%, tegen 3,201% op maandagmiddag.

 • Het rendement op de 10-jarige schatkist
  TMUBMUSD10Y,
  2,852%

  steeg van 2,79% op maandag naar 2,839%. Maandag daalde het rendement op 10-jaars Treasuries met 69 basispunten ten opzichte van het hoogste punt in 52 weken medio juni, maar blijft dit jaar met 129 basispunten stijgen.

 • Het rendement op de 30-jarige schatkist
  TMUBMUSD30Y,
  3,130%

  steeg naar 3,15%, tegen 3,096% op maandag.

Wat drijft markten?

Obligatiekopers stonden op de hielen en duwden de rendementen iets hoger, aangezien een rally in de vorige sessie – ondersteund door een zeer zwakke productie-enquête aan de oostkust van de VS en tekenen van een vertragende Chinese economie – tekenen van verzwakking vertoonde.

“Nadat de Amerikaanse activiteits- en inflatiegegevens vorige week een ‘goudlokje’-gevoel hadden, kwamen de economische gegevens uit China en de VS om de week te beginnen duidelijk aan de ‘te koude’ kant voor wereldwijde groei”, aldus Brian Daingerfield , hoofd G10 FX-strategie bij NatWest Markets.

De 10-jaars tot 2-jarige spread van ongeveer 39 basispunten betekent dat de rente sterk omgekeerd blijft, wat wijst op een dreigende economische neergang.

De obligatierendementen waren aan het begin van de week verder onder druk komen te staan ​​door een scherpe daling van de olieprijzen, wat de hoop versterkte dat de VS in juni getuige waren geweest van een piekinflatie.

Ruwe prijzen vervolg glijden op dinsdag en nieuws uit China suggereert dat Peking bereid is om de worstelende vastgoedsector te ondersteunen, die de zorgen over de wereldwijde groei heeft weggenomen.

In Amerikaanse gegevens die dinsdag zijn vrijgegeven, bouw van nieuwe huizen in de VS daalde in juli seizoengecorrigeerd met 9,6% tot 1,45 miljoen, terwijl bouwvergunningen eveneens met 1,3% daalden tot 1,67 miljoen. ONS industriële productie steeg die maand sterk met 0,6%.

Ondertussen wachten beleggers op de publicatie van woensdag van de notulen van de beleidsvergadering van de Fed van 26-27 juli.

Markten rekenen op een waarschijnlijkheid van 59,5% dat de Fed tijdens de vergadering van 20-21 september de rente met nog eens 50 basispunten zal verhogen tot een bandbreedte van 2,75% tot 3%. Volgens Fed-Fonds-futureshandelaren zal de centrale bank naar verwachting de leenkosten in maart volgend jaar optrekken tot 3,5% tot 3,75%.

Wat analisten zeggen

“We verwachten dat de notulen van de vergadering van juli die woensdag door de Fed zijn vrijgegeven, behoorlijk agressief zullen zijn. Vooruitzichten per bijeenkomst zijn tot rust gekomen, maar voorwaartse begeleiding in het algemeen niet’, zeiden Alex Pelle en Steven Ricchiuto, Amerikaanse economen bij Mizuho Securities, in een notitie.

“Markten interpreteerden de Fed-vergadering van juli als gematigd, ondanks de 75-bp-verhoging van de centrale bank, en als reactie daarop hebben Fed-sprekers over het hele spectrum van de haviksduif een groot deel van de afgelopen weken geprobeerd de markt van het standpunt te ontdoen dat de Fed zal er niet in slagen zijn beleidsprojecties in de laatste samenvatting van economische projecties op te volgen’, voegde de Mizuho-strategen eraan toe.

[ad_2]