• Fri. Sep 30th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Thuisblijven ouderschap: waarom hebben we het niet over de financiële kosten?

Sep 22, 2022

[ad_1]

Dit verhaal maakt deel uit van Dus geldeen online community gewijd aan financiële empowerment en advies, geleid door CNET Editor at Large and So Money podcast-host Farnoosh Torabi.

Welkom bij So Money Hot Mic, een wekelijkse column over mijn laatste financiële overpeinzingen.

ik ben nieuw bij TikTok en het algoritme kent me nog niet helemaal. Het blijft me content voor thuisblijvende moeders geven. De hashtag #blijf thuis moeder leven is trending met meer dan 778 miljoen views van content van fulltime zorgverleners. Sommige ouders delen hun strijd zoals eenzaamheid. Anderen laten zien hoe ze structureren hun dagen met een training.

Dan is er een van de echtgenoot van een thuisblijvende moeder, met bijna een miljoen ‘likes’. Poëtisch over waarom vrouwen thuis moeten blijven om ‘zaken af ​​te handelen’, zegt hij, ‘ik wil niet dat ze aan het werk is.’ En hoewel hij de enorme verantwoordelijkheden van het zijn van een ‘huisvrouw’ erkent, eindigt hij met een denigrerende opmerking dat de meeste vrouwen die thuis blijven slim genoeg zijn om ‘het stil te houden en de man die al het deeg maakt te laten denken dat hij op hol slaat… .”

Thuisblijven, of je ervoor kiest om het na te streven vanwege persoonlijke waarden, culturele druk of vanwege de hoge kosten van kinderopvang (of al het bovenstaande), is een echte aantrekkingskracht die ik begrijp en respecteer. Zonder uitgebreide programma’s voor gratis voorschoolse opvang en betaald ouderschapsverlof, doet het huidige systeem weinig om werkende ouders te ondersteunen.

Mijn man en ik hebben twee jonge kinderen en we praten af ​​en toe over hoe het leven gemakkelijker zou kunnen zijn als een van ons zijn baan zou opzeggen en de primaire verzorger zou worden. Het is meestal na een lange week zonder kinderopvang, een ziek kind en een stapel vuile was.

Farnoosh op de vloer met haar twee kinderen die op haar klimmen met speelgoed

Vrolijk ouderschap. Ik met mijn twee kinderen.

@farnooshtorabi Instagram

Maar als je hebt gevolgd mijn podcastje kent mijn mening hierover, die niet altijd populair is: thuisblijven is een riskante zet en niet een die ik graag aanbeveel.

Waarom? In wezen is dat omdat ik om financiële onafhankelijkheid geef. Vaak, de partner die geen salaris verdient (meestal een vrouw) heeft weinig tot geen financiële autonomie in de relatie. En hoewel ik begrijp dat niet iedereen prioriteit kan of wil geven aan hun financiële vrijheid, word ik nerveus van elk huishoudmodel dat een volwassene financieel weerloos en afhankelijk maakt.

Ik ontvang af en toe e-mails van mijn publiek met vragen als deze:

  • Ik denk dat thuisblijven de beste zet is voor mijn gezin, zowel persoonlijk als financieel, maar zal ik de juiste beslissing voor mezelf nemen?
  • Wat gebeurt er als mijn partner ziek wordt en ik plotseling verantwoordelijk ben voor het betalen van de rekeningen?
  • Wat als we gaan scheiden en omdat ik alle financiën heb uitgesteld aan mijn werkende echtgenoot, ben ik verdwaald en zit ik vast?

Onlangs kreeg ik een bericht van Sabrina, een 50-jarige moeder van drie kinderen uit Californië. Ze ging scheiden van haar man, maar had tijdens het huwelijk geen eigen geld verdiend. “Ik ben voornamelijk een thuisblijfmoeder geweest, wat me om zulke clichématige redenen financieel kreupel maakte. Ik ben bezig met een scheiding. De carrière van mijn ex schiet enorm op, terwijl ik me een huisvrouw uit de jaren 50 voel… donker en helemaal opnieuw beginnen”, schreef ze.

Volgens een onderzoek van Pew Research uit 2016 zijn ongeveer 11 miljoen mensen, of een op de vijf ouders in de VS, thuisblijfouders. In de afgelopen jaren, vooral gezien de beperkingen van het werk-leven van de pandemie, is thuisblijvend ouderschap in opkomst. Als je in dit kamp zit – of geneigd bent om deze rol op je te nemen – volgen hier enkele belangrijke overwegingen voor je financiële gezondheid.

1. Ken de financiële kracht die u aan het gezin brengt

Thuisblijven is een onvermoeibare taak die talloze verantwoordelijkheden met zich meebrengt en, volgens ten minste één onderzoek uit 2019, neerkomt op een salaris van zes cijfers. De Salarisonderzoek moeder schatte de gemiddelde jaarlijkse waarde van een thuisblijvende ouder op $ 178.201.

Het is belangrijk om als primaire verzorger een financiële waarde te hechten aan uw huishoudelijke bijdragen. Het voorschrijven van het adagium dat “geld macht is”, kan er vaak voor zorgen dat een echtgenoot, die geen salaris verdient, het gevoel heeft dat hij geen gelijke stem kan (of zou moeten hebben) in huishoudelijke financiële aangelegenheden.

Zoals ik schreef in mijn meest recente boek Wanneer ze meer maakt, verdient de partner die minder (of geen geld) verdient een centrale en actieve stoel aan tafel. Ze zouden inspraak moeten hebben in hoe huishoudgeld wordt uitgegeven, gespaard en geïnvesteerd. Elke weerstand hiertegen van de primaire loontrekkende is een rode vlag in mijn boek.

U kunt ook op andere manieren financieel actief blijven. Houd routinematige budgetteringsvergaderingen met uw echtgenoot. Bekijk maandelijkse bankafschriften en kredietrapporten. Overleg met financiële planners en accountants en bekijk alle belastingdocumenten.

2. Begrijp de financiële afwegingen

Is thuisblijven een stap die u zich kunt veroorloven? Als financieel pleitbezorger zeg ik altijd tegen mensen dat ze de cijfers moeten controleren. Als u geen salaris verdient, verliest u niet alleen inkomen – u verliest de toenemende groei van dat inkomen, evenals toekomstige pensioenbesparingen. Een 32-jarige vrouw die bijvoorbeeld $ 60.000 per jaar verdient en vijf jaar stopt met werken om thuisblijfmoeder te zijn, zal $ 300.000 aan loon verliezen, evenals nog eens $ 400.000 aan verloren loongroei en pensioenuitkeringen, voor een totaal meer dan $ 700.000. Deze rekenmachine van het Center for American Progress helpt ouders de langetermijnkosten van fulltime zorg te begrijpen.

Voor sommigen zal de wiskunde ervoor zorgen dat ze stoppen en heroverwegen. Voor anderen zal het geen verschil maken. Mijn aandringen op het afwegen van deze financiële gevolgen op de lange termijn heeft sommige mensen op het verkeerde been gezet. Deze zomer ontving ik een boze e-mail van een thuisblijvende moeder die had geluisterd naar mijn podcast over het onderwerp. “Ik kies ervoor om op te offeren voor mijn kinderen, niet om te offeren op het altaar van financieel succes”, schreef ze.

Voor alle duidelijkheid, mijn argument is: niet dat geld belangrijker is dan kinderen. Mijn belangrijkste punt is dat onze keuzes compromissen hebben. Zoals bij elke financiële beslissing, is het belangrijk om duidelijk te zijn over de kosten en door te gaan met de ogen wijd open.

3. Heb je eigen financiële profiel

Door uw eigen geld te bankieren – hetzij door een deeltijdbaan of door een toewijzing van het inkomen van uw echtgenoot te nemen en het op uw eigen rekening te storten – kan voor enige financiële onafhankelijkheid zorgen als thuisblijvende ouders, zeggen experts.

Volgens Tracy Coenen, een forensisch accountant die aan veel echtscheidingszaken heeft gewerkt, is het van cruciaal belang om uw eigen geld te hebben tijdens een huwelijk en in het geval van een scheiding. “Je moet in staat zijn om autonome uitgavenbeslissingen te nemen,” zei ze onlangs in mijn podcast. “Het is ook belangrijk omdat, als het huwelijk ooit misgaat, je een bron van geld moet hebben om een ​​advocaat te betalen om de echtscheiding aan te vragen, om mogelijk een eigen appartement te krijgen en jezelf te voeden.”

Een van de meest hartverscheurende dingen die Coenen tijdens een echtscheiding ziet, is wanneer de loontrekkende echtgenoot de thuisblijvende ouder afsnijdt. Niemand zou zich gevangen moeten voelen in een huwelijk omdat ze niet de middelen hebben om alleen te overleven, zei ze.

In die zin zorgt het hebben van een persoonlijke creditcard ervoor dat als het paar uit elkaar gaat, de niet-werkende partner toegang heeft tot zijn eigen kredietlijn voor noodgevallen. En het is beter om meteen te solliciteren, zei Coenen, “terwijl je de inkomsten van je echtgenoot hebt die je helpen in aanmerking te komen voor die creditcard.”

4. Heb een plan om weer aan het werk te gaan

Als je een thuisblijvende ouder bent, is het een goed idee om je ergens op de weg voor te bereiden op de herintreding op de arbeidsmarkt. In haar boek Op hellingen en op hellingenontdekte auteur Sylvia Ann Hewlett in haar onderzoek dat een overgrote meerderheid van de vrouwen die het personeelsbestand verlaten, uiteindelijk terug willen naar hun baan en carrière.

Ongeacht waarom je weer aan het werk wilt – of het nu is omdat je van gedachten verandert of omdat je kinderen allemaal volwassen zijn – een van de beste manieren om je voor te bereiden is door te investeren in je opleiding en vaardigheden. Op die manier vergroot u uw kansen om aan kwalificaties te voldoen en aangenomen te worden. U kunt in uw eigen tijd leren via gratis online programma’s en cursussen, en u kunt verbonden blijven in uw vakgebied via netwerken, sociale media en LinkedIn.

Of je kunt doen wat Sabrina, mijn podcastluisteraar, deed. Ze investeerde tijdens haar huwelijk tijd en geld in het behalen van een master in geestelijke gezondheid, wat haar zeven jaar kostte om haar verantwoordelijkheden thuis af te ronden. Nu kan ze haar relatie beëindigen met een professioneel momentum en in de hoop een praktijk op te bouwen en een rendement op de investering te krijgen.

Meer van So Money Hot Mic

[ad_2]