• Sun. Dec 4th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Tesla verkocht Bitcoin, hield Dogecoin

Nov 18, 2022

[ad_1]

Elon Musk is een icoon binnen crypto. Dat is grotendeels te danken aan zijn associatie met de dogecoin meme-token — vorig jaar stond Musk een paar maanden bekend als de “Dogefather” — maar dat komt ook omdat Tesla een van de meest prominente institutionele beleggers in bitcoin is. Of dat was het tenminste.

In Tesla’s laatste winstrapportdie woensdag werd vrijgegeven, onthulde het bedrijf dat het het grootste deel van zijn bitcoin heeft verkocht: “We hebben ongeveer 75% van onze Bitcoin-aankopen omgezet in fiat-valuta. Conversies in het tweede kwartaal hebben $ 936 miljoen aan contanten toegevoegd aan onze balans.”

In een volgende inkomstenoproeplegde Musk uit dat de uitverkoop verband hield met aanhoudende COVID-vergrendelingen in China, ‘s werelds grootste automarkt en ook waar veel Tesla-voertuigen worden vervaardigd.

“De reden dat we een aantal van onze bitcoin-holdings hebben verkocht, is dat we niet zeker wisten wanneer de covid-lockdowns in China zouden verminderen, dus het was belangrijk voor ons om onze kaspositie te maximaliseren gezien de onzekerheid,” zei Musk. “We staan ​​zeker open voor het vergroten van onze bitcoin-holdings in de toekomst, dus dit moet niet worden opgevat als een oordeel over bitcoin.”

“We hebben geen van onze dogecoins verkocht, we hebben nog steeds onze dogecoin”, voegde Musk eraan toe.

Tesla heeft $ 621 miljoen in contanten, volgens het winstrapport van woensdag, wat betekent dat het cashflow negatief zou zijn geweest als de bitcoin-verkoop van $ 936 miljoen er niet was geweest.

Tesla’s aankoop van bitcoin voor $ 1,5 miljard, onthuld in een SEC-aanvraag in februari 2021droeg bij aan de euforie van de markt voor cryptocurrency die ervoor zorgde dat de prijs van bitcoin explodeerde van ongeveer $ 20.000 in december 2020 tot $ 60.000 in maart 2021. Tesla’s reserves aan bitcoin bereikten op een gegeven moment een hoge waarde van $ 2 miljard. Tesla kocht oorspronkelijk bitcoin om “ons meer flexibiliteit te bieden om verder te diversifiëren en het rendement op ons geld te maximaliseren”, zei het bedrijf in zijn 2021 SEC-aangifte.

Grotendeels aangespoord door aanmoedigende tweets van Musk, dogecoin raak 70 cent afgelopen mei en bereikte kortstondig een marktkapitalisatie van $ 70 miljard. Het is niet bekend hoeveel dogecoin Tesla bezit, hoewel in het inkomstenrapport van het bedrijf staat dat het $ 218 miljoen aan digitale activa bezit. Veel daarvan is waarschijnlijk de resterende bitcoin van Tesla.

De cryptoprijzen zijn sindsdien abrupt gedaald van hun hoogtepunten in 2021. Bitcoin is sinds het begin van het jaar met 48% gedaald, terwijl ether, de op één na grootste cryptovaluta, is sinds 1 januari met 57% gedaald. Dogecoin zit momenteel op iets boven de 7 cent.

Hoewel Musk wordt verdedigd door bitcoin- en crypto-gemeenschappen, heeft hij uitspraken gedaan die de technologie zowel aanprijzen als bekritiseren. “Bitcoin is bijna net zo bs als fiatgeld. Het sleutelwoord is ‘bijna'” zei hij in februari. “Maar als fiat-valuta negatieve reële rente heeft, zou alleen een dwaas niet ergens anders kijken.”

Na de aankondiging dat Tesla bitcoin zou accepteren als betaling voor zijn elektrische auto’s, kwam Musk terug en zei dat het dergelijke betalingen zou pauzeren uit milieuoverwegingen, gezien de hoeveelheid op fossiele brandstoffen gestookte energie die de productie ervan vereist. “Cryptocurrency is op veel niveaus een goed idee en we geloven dat het een veelbelovende toekomst heeft, maar dit mag niet ten koste gaan van het milieu,” hij twitterde.

Tesla heeft niet gereageerd op een verzoek om aanvullend commentaar.

Correctie: Dit verhaal gaf aanvankelijk een verkeerde voorstelling van de hoeveelheid contant geld die Tesla kreeg voor de verkoop van cryptocurrency. Het bedrijf won met de transactie $ 936 miljoen in contanten.[ad_2]