• Sun. Dec 4th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Tekst roteren in Google Documenten

Sep 28, 2022

[ad_1]

Google Docs-logo op een witte achtergrond.

Om tekst in uw documenten te roteren, heeft Google Documenten geen officiële optie, maar u kunt een tijdelijke oplossing gebruiken om dat te doen. Jij kan gebruik de tekentool van Documenten om een ​​tekstvak te tekenen en te draaien, waarbij u de tekst erin roteert. We laten u zien hoe u dat kunt doen.

Met de rotatieoptie van het tekengereedschap kunt u uw tekst (het tekstvak) in elke gewenste hoek draaien. Als je dat hebt gedaan, kun je de resulterende tekst aan je document toevoegen.

VERWANT: Hoe te tekenen op Google Documenten

Tekst transformeren in Google Documenten

Om het proces te starten, start u een webbrowser op uw computer en opent u Google documenten. Log vervolgens in op uw account en kies het document waarin u uw tekst wilt roteren.

Wanneer uw document wordt gestart, plaatst u de cursor op de plaats waar u de geroteerde tekst wilt toevoegen. Kies vervolgens in de menubalk van Google Documenten Invoegen > Tekening > Nieuw.

Selecteer Invoegen > Tekening > Nieuw.” width=”650″ height=”374″ src=”/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif” onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);” onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Er wordt een venster “Tekening” geopend.  Klik hier, in de werkbalkitems bovenaan, op het gereedschap “Tekstvak” (dat is een pictogram van een vak met een “T” erin).</p>
<p><img decoding=

Teken op het lege canvas een tekstvak. Klik vervolgens op het vak en voeg uw tekst toe.

Voeg een tekstvak toe en typ de tekst.

Nadat je de tekst hebt ingevoerd, zie je bovenaan je tekstvak een blauwe stip. Klik en sleep deze stip om te beginnen met het roteren van uw tekstvak. U kunt de stip in beide richtingen slepen.

Draai het tekstvak.

Wanneer uw tekst op de gewenste manier is gedraaid, voegt u de tekst toe aan uw document door “Opslaan en sluiten” te selecteren in de rechterbovenhoek van het venster “Tekenen”.

Kiezen "Opslaan en sluiten" in de rechterbovenhoek.

Op je documentscherm vind je je geroteerde tekst.

Geroteerde tekst in Google Docs.

En dat is het.

Als u later de rotatie van het tekstvak wilt wijzigen, dubbelklikt u op het vak en ziet u het venster ‘Tekening’. U kunt nu de blauwe stip slepen om de rotatie-opties van uw vak aan te passen.

Als u andere acties wilt zien die u op uw tekstvak kunt toepassen, klik dan op uw vak en u ziet de opties.

Tekstvakopties op Google Docs.

En zo verander je de oriëntatie van je tekst met de tekentool van Google Docs. Zeer handig!


Wist je dat je dat kunt? tekst roteren in Google Spreadsheetste?

VERWANT: Tekst roteren in Google Spreadsheets

[ad_2]