• Mon. Jul 4th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Swan Bitcoin CEO tegen cryptogeldschieters: gebruikers worden veel te weinig gecompenseerd voor het risico

Jun 24, 2022Cory Klippsten, CEO van Swan Bitcoin, is van mening dat de liquiditeitscrisis waarbij Celsius Network betrokken is, misschien nog maar het begin is van een bredere ineenstorting van de crypto-leenruimte.

“Het maakt niet uit of je een geweldig CeFi-leenplatform bent, deze retaildeposito’s neemt en ze aan de achterkant uitleent en ze rendement geeft, of een verschrikkelijke, ze zullen allemaal een beetje naar beneden worden gesleept,” zei Klippsten in een exclusief interview met Cointelegraph.

Celsius, een toonaangevend crypto-leenplatform, stopte opnames eerder deze maand, onder vermelding van “extreme marktomstandigheden”. Sindsdien hebben andere cryptobedrijven, waaronder Babel Finance en Hoofdstad met drie pijlen, liquiditeitsproblemen hebben gehad.

Klippsten, een hardcore Bitcoin (BTC) maximalist, is een uitgesproken criticus van gecentraliseerde leenplatforms zoals Celsius.

“Hun bruikleenboeken zijn ondoorzichtig, hun activiteiten zijn ondoorzichtig. […] Je wordt veel te weinig gecompenseerd voor het risico’, legde hij uit.

Klippsten is nogal sceptisch dat Celsius gebruikers die momenteel geen toegang hebben tot hun geld op het platform, volledig zal kunnen compenseren.

“Het wordt een gevecht om de restjes, helaas, voor een aantal jaren”, voorspelde hij.

Klippsten beschrijft Celius als een bijzonder schrijnend geval van slecht risicobeheer, erop wijzend dat soortgelijke zakelijke praktijken gebruikelijk zijn in de ruimte en dat ze binnenkort het doelwit zullen zijn van regelgevers.

Mis de . niet volledig interview op onze Youtube kanaal en vergeet niet te abonneren!