• Sun. Jun 4th, 2023

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Så här fixar du din NY Times-baserade Wordle om den inte fungerar

Feb 17, 2022

Som en ganska entusiastisk – om inte mycket expert – Wordle-spelare var jag inte förtjust i tanken att The New York Times lade till ordspelet till sitt koger. Men jag förstod varför Times skulle vilja ha det, och varför spelets skapare skulle vilja slippa ta itu med dess oväntade popularitet. Så jag drog en suck och förberedde mig på att fortsätta spela på den nya sidan.

Dagen kom: Jag klickade på den välbekanta powerlanguage.co.uk/wordle URL och såg www.nytimes.com/games/wordle/index.html i adressfältet. Jag ryckte mentalt på axlarna och förberedde min morgonkamp med det engelska språket.

Och ingenting.

En tom skärm. Inget 404-meddelande, inget “din internetanslutning är lös”-meddelande – och speciellt ingen Wordle. Bara en tom skärm.

Frustrerad, men ovillig att lägga för mycket tid på att försöka lista ut det, blev jag av med fliken och försökte igen. Ingen tur.

Var Wordle nere på något sätt? Nej – jag kunde komma åt den på min Pixel 6-telefon, i en inkognitowebbläsare och på Safari (som jag nästan aldrig använder). Och ingen annan här på The Verge verkade klaga. Så jag gjorde det till ett fel och spelade på min telefon istället.

Men under de kommande dagarna fortsatte samma sak att hända. Det var som om öden – eller kanske The Verges IT-avdelning – hade beslutat att jag inte skulle spela ordspel på min arbetsdator. Men den här datorn var där min tidigare Wordle-statistik, hur ynklig den än var, fördes. Jag var förtvivlad.

Tills jag slutligen reste mig från min förtvivlan, tog ett djupt andetag och började leta efter en lösning. Och äntligen hittade den i Reddit.

Det visade sig att jag inte var den enda. Det fanns andra som upptäckte att de plötsligt inte kunde komma åt sin morgon Wordle-fix. Problemet?

De var New York Times-prenumeranter.

Det visar sig att, för åtminstone några av oss som faktiskt prenumererar på Times, har Wordle ett problem med de cookies som tidningen lämnar i vår webbläsare. (Och det är inte bara Chrome – det kom klagomål från personer som använde Firefox och Safari.) Lösningen var att bli av med alla cookies som Times lämnade i din webbläsare.

Om du också har upplevt detta frustrerande problem, så här gör du det i Chrome. (Om du använder en annan webbläsare bör du kunna hitta lösningen genom att göra en snabbsökning.)

Klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet
Gå till Inställningar > Säkerhet och sekretess > Cookies och annan webbplatsdata > Se alla cookies och webbplatsdata
Uppe till höger finns ett sökfält. Skriv in “nytimes”
Klicka på “Ta bort alla visade”
Det borde göra det. Det gjorde det åt mig – efter det gick jag till powerlanguage URL, klickade på den och befann mig på min välbekanta Wordle-webbplats (om än med den nya NY Times-adressen), tillsammans med min statistik.

Och återigen kan jag börja mina morgnar med att njuta av kaffe, rostat bröd och Wordle. Nåväl, liksom njut – jag har inte kunnat lösa spelet på mindre än fyra rader på ungefär en vecka nu…