• Thu. Jun 1st, 2023

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Rechtbank beslist Burgemeester Minneapolis kon geen politie meer inhuren

Jun 23, 2022

[ad_1]

MINNEAPOLIS (AP) — The Minnesota Het Hooggerechtshof heeft geoordeeld dat de burgemeester van Minneapolis niet heeft voldaan aan een wettelijke plicht om meer politieagenten in dienst te nemen of aan te tonen waarom hij dat niet heeft gedaan.

In een uitspraak van maandag zei opperrechter Lorie Gildea dat burgemeester Jacob Frey volgens het charter van de stad een “duidelijke wettelijke plicht” heeft om de afdeling te bemannen met ten minste 731 beëdigde officieren, een aantal gebaseerd op de bevolking van Minneapolis.

Interim stadsadvocaat Peter Ginder zei dat de stad ongeveer 300 minder agenten heeft dan voordat George Floyd in mei 2020 door de politie werd vermoord. -traumatische stressstoornis die verband houdt met de protesten over de moord op Floyd.

Ginder noemt het “een ongekend personeelsverlies dat niet gemakkelijk kan worden gecorrigeerd”, maar merkte op dat de stad geld heeft vrijgemaakt voor extra rekruteringsklassen en aanwervingsbonussen.

“Burgemeester Jacob Frey, de politie van Minneapolis en de stad werken te goeder trouw om zo snel als redelijkerwijs mogelijk is meer gemeenschapsgerichte vredesagenten te rekruteren en in dienst te nemen”, zei Ginder.

Politieke tekenfilms

De uitspraak stuurt de zaak terug naar de rechtbank in Hennepin County.

Acht inwoners die zich zorgen maakten over de misdaad vroegen om het gerechtelijk bevel om de stad te dwingen meer politie in te huren, zoals vereist door het handvest. Het Hooggerechtshof van de staat hoorde eerder deze maand argumenten van hen dat het huidige personeelsbestand ongeveer 120 officieren minder is dan ze dachten dat nodig was.

De advocaten van Minneapolis voerden aan dat de chartervereiste alleen betrekking heeft op financiering, maar de burgemeester kan nog steeds bepalen hoe het geld binnen de afdeling kan worden gebruikt.

Vind de volledige berichtgeving van AP over de dood van George Floyd: https://apnews.com/hub/death-of-george-floyd

Copyright 2022 Associated Press. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of herverdeeld.

[ad_2]