• Sun. Jun 4th, 2023

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Pelosi zegt dat haar man ‘absoluut geen’ aandelentransacties heeft gedaan op basis van informatie van haar

Dec 29, 2022

[ad_1]

Huisvoorzitter Nancy Pelosi sprak donderdag een sterke ontkenning uit toen haar door een verslaggever werd gevraagd of haar man ooit een aandelenaankoop of verkoop heeft gedaan op basis van informatie die van haar is ontvangen.

‘Nee, absoluut niet’, zei de Californische democraat, nadat ze tijdens haar wekelijkse persconferentie de vraag had gekregen over de transacties van Paul Pelosi.

Paul Pelosi, een zakenman en privé-investeerder, heeft vaak de krantenkoppen gehaald voor zijn transacties, waaronder zijn recente grote gok op chip- en softwarebedrijf Nvidia
NVDA,
+0,77%
,
wat komt als Het congres lijkt klaar om $ 52 miljard aan subsidies goed te keuren voor de Amerikaanse halfgeleider
SMH,
+0,90%

SOXX,
+0,83%

industrie.

Dankzij zijn transacties was Nancy Pelosi vorig jaar de achtste grootste handelaar onder de meer dan 500 leden van het Congres, met $ 12 miljoen aan aankopen en geen verkopen. Dat is volgens een MarketWatch-rapport in januari die een Capitol Trades analyse van openbaarmakingen ingediend door leden van het Congres voor hun handelsactiviteiten of voor de aan- en verkopen van hun familieleden.

Sommige Democratische en Republikeinse wetgevers hebben aangedrongen op een verbod op het kopen en verkopen van individuele aandelen door het congres, maar de tijd dringt voor deze inspanning, aangezien het Congres binnenkort zijn reces in augustus zal nemen en zich dan voornamelijk zal richten op De tussentijdse verkiezingen van november.

Zien: Het is hoog tijd voor de druk om het Congres te verbieden aandelen te verhandelen

[ad_2]