• Sun. Jan 29th, 2023

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Ontsnapte gevangene uit Alabama opgepakt in Indiana wordt geconfronteerd met wapenbezit

Dec 1, 2022

[ad_1]

EVANSVILLE, Ind. (AP) — An Alabama gevangene die volgens de autoriteiten dit voorjaar uit de gevangenis is ontsnapt met de hulp van een correctiefunctionaris, werd donderdag aangeklaagd wegens federale wapenaanklachten in Indianawaar de klopjacht op het duo tot een bloedig einde kwam.

Een federale grand jury in Evansville beschuldigde Casey White, 38, uit Florence, Alabama, ervan een misdadiger te zijn in het bezit van een vuurwapen en een voortvluchtige in het bezit van een vuurwapen.

Volgens de autoriteiten ontsnapte White op 29 april uit de gevangenis in Lauderdale County, Alabama en had hij vier pistolen en een AR-15-geweer toen hij op 9 mei in Evansville werd heroverd. Vicky White, de officier van justitie die hem naar verluidt hielp ontsnappen, pleegde die dag zelfmoord, zeiden de autoriteiten.

Casey White, die een gevangenisstraf van 75 jaar uitzat voor poging tot moord en andere aanklachten op het moment van zijn ontsnapping, was wettelijk verboden om vuurwapens te bezitten omdat hij op de vlucht was voor justitie en vanwege die veroordelingen voor 2019-misdrijven, aldus de autoriteiten. Hij wachtte ook op zijn proces voor het neersteken van een 58-jarige vrouw tijdens een inbraak in 2015, een misdrijf waarvoor hij de doodstraf kon krijgen als hij veroordeeld werd.

White, die geen familie was van Vicky White, die opnieuw wordt vastgehouden in Alabama, zal op een later tijdstip voor het eerst verschijnen in het zuidelijke district van Indiana, zeiden functionarissen.

Als hij wordt veroordeeld voor de wapenaanklacht, riskeert hij tot 10 jaar gevangenisstraf voor elke telling, zeiden functionarissen.

Copyright 2022 Associated Press. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of herverdeeld.

[ad_2]