• Sun. Dec 4th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Onderdelentekort dwingt Ford zijn 3Q-winstprognose te verlagen

Sep 22, 2022

[ad_1]

DEARBORN, Michigan (AP) — Een tekort aan onderdelen waardoor duizenden van de meest winstgevende voertuigen van Ford op kavels staan ​​te wachten om volledig te worden geassembleerd, heeft de autofabrikant gedwongen zijn winstprognose voor het derde kwartaal te verlagen.

Ford zei maandag dat het verwacht 40.000 tot 45.000 onvoltooide voertuigen in handen te hebben wanneer het kwartaal eindigt op 30 september. De meeste daarvan zijn SUV’s en populaire vrachtwagenmodellen, die enkele van Ford’s grootste geldmakers zijn.

Het bedrijf gevestigd in Dearborn, Michigan, verwacht nu dat de winst voor het derde kwartaal vóór rente en belastingen tussen $ 1,4 miljard en $ 1,7 miljard zal bedragen. Het rapporteerde in het tweede kwartaal een gecorrigeerde winst vóór rente en belastingen van $ 3,7 miljard.

Het aandeel daalde maandag bijna 5% in de nabeurshandel.

Het bedrijf zei echter dat het verwachtte dat de voertuigen die het in het derde kwartaal niet volledig kon assembleren, in de laatste drie maanden van het jaar zouden worden voltooid en verkocht aan dealers. Als gevolg hiervan bevestigde het zijn winstprognose voor het volledige jaar 2022 van $ 11,5 miljard tot $ 12,5 miljard.

Politieke tekenfilms

Een wereldwijd tekort aan computerchips heeft autofabrikanten belemmerd in het vermogen om voertuigen volledig te assembleren en aan de grote vraag van kopers te voldoen. General Motors zei in juli dat een tekort aan chips en andere onderdelen het dwong om 95.000 voertuigen te bouwen zonder een of ander onderdeel. Het zei ook dat zijn onvolledige voertuigen naar verwachting tegen het einde van het jaar klaar en verkocht zullen zijn.

Ford zei maandag ook dat de inflatiegerelateerde leverancierskosten voor het derde kwartaal ongeveer $ 1 miljard hoger waren dan waarop het van plan was.

Copyright 2022 Associated Press. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of herverdeeld.

[ad_2]