• Sun. Jun 4th, 2023

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

New Orleans heft verbod op gezichtsherkenning op te midden van stijgende misdaad

Nov 18, 2022

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

New Orleans stadsleiders goedgekeurd een maatregel donderdag om het gebruik van gezichtsherkenningssoftware als onderzoeksinstrument te herstellen, ondanks de technologie die privacyproblemen oproept, aangezien misdaad de stad blijft teisteren.

De gemeenteraad heeft met 4-2 stemmen een resolutie aangenomen om de controversiële software technologiedie wordt gebruikt in combinatie met het Real Time Crime Center, een netwerk van meer dan 500 camera’s in de stad, meldde WDSU-TV.

Sprekend ter ondersteuning van de technologie, wezen politiefunctionarissen op een beleid van hoe gezichtsherkenning kan worden gebruikt met maatregelen die nauwkeurigheid en regels garanderen om ervoor te zorgen dat het niet als waarschijnlijke oorzaak wordt gebruikt, meldde NOLA.com.

In een verklaring bedankte de politie van New Orleans de gemeente voor het aannemen van de verordening.

NEW ORLEANS OP TEMPO OM IN 2022 EEN VAN DE HOOGSTE MOORDPRIJZEN TER WERELD TE HEBBEN

Politievoertuigen blokkeren de toegang tot Bourbon Street in New Orleans, Louisiana.

Politievoertuigen blokkeren de toegang tot Bourbon Street in New Orleans, Louisiana.
(Bryan Tarnowski/Bloomberg via Getty Images)

“We beloven de burgers van deze stad dat deze technologie zal worden gebruikt op een manier die consistent is met de constitutionele politiepraktijken waar we zo hard aan hebben gewerkt en die we nu zijn als een afdeling”, aldus de verklaring.

Woensdag riep de American Civil Liberties Union of Louisiana de inwoners op om zich te verzetten tegen de gebruik van de technologienoemde het “ineffectief, duur en racistisch.”

De kritiek komt omdat gezichtsherkenningstechnologie ervan wordt beschuldigd dat raciale vooroordelen ongecontroleerd zijn gebleven en hebben geleid tot de arrestaties van veel gekleurde mensen.

Woensdag zei de stad dat alle bevindingen van de technologie zullen worden beoordeeld door degenen die zijn getraind in gezichtsherkenning, privacy en burgerrechten.

Een verbod op gezichtsherkenning werd in 2021 van kracht, maar stadsleiders hebben aangedrongen op herstel ervan als misdaad is toegenomen door het hele land en heeft New Orleans getroffen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Donderdag heeft de stad 148 moorden meegemaakt, vergeleken met 113 in dezelfde periode vorig jaar. Ook in de stad vinden steekpartijen, gewapende overvallen en carjackings plaats.

[ad_2]