• Mon. Jun 27th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Mark Shields, tv-expert en politiek analist, sterft op 85-jarige leeftijd

Jun 24, 2022Mark Shields, een oud tv-expert en politiek analist, is overleden. Hij was 85.

Shields was vooral bekend door het verstrekken van wekelijkse politieke analyses en commentaar voor “PBS NewsHour” tussen 1988 en 2020.

“PBS NewsHour”-presentator Judy Woodruff deelde het nieuws van het overlijden van Shields zaterdag.

“Mijn hart is gebroken,” Woodruff zei op Twitter:. “Mark Shields, die ons decennialang versteld deed staan ​​met zijn encyclopedische kennis van de Amerikaanse politiek, zijn gevoel voor humor en vooral zijn grote hart, is op 85-jarige leeftijd overleden, met zijn vrouw Anne aan zijn zijde.”

De nicht van Shields, hoofdredacteur Carolyn Ryan van de New York Times, betreurde ook de dood van haar oom.

“Zo verdrietig om je te vertellen dat mijn oom, Mark Shields, vanmorgen is overleden,” Ryan zei op Twitter Zaterdag. “Hij was een speciale man: vol hart en wijsheid en liefde. Liefde voor politiek, sport en zoveel mensen.”

Volgens Amy Shields Doyle, de dochter van Shields, stierf hij aan nierfalen in Chevy Chase, Md., de New York Times meldde.

Shields, geboren in Weymouth, Massachusetts, studeerde in 1959 af aan de Universiteit van Notre Dame met een bachelor in filosofie.

Daarna ging hij dienen in het US Marine Corps. voordat hij in 1965 naar Washington, DC ging om te werken voor senator William Proxmire, D-Wis.

Shields werkte ook mee aan vier presidentiële campagne-inspanningen, waaronder de campagne van Robert F. Kennedy in 1968, en hielp bij het leiden van verschillende lokale politieke campagnes in 38 staten.

In 1979 begon hij een column te schrijven voor de Washington Post, die wekelijks werd verspreid door Creators Syndicate. Zes jaar later publiceerde hij een boek over de titels van de presidentiële race uit 1984, ‘On the Campaign Trail’.

Van 1988 tot 2005 was Shields moderator en panellid bij CNN’s ‘Capital Gang’, een wekelijkse politieke talkshow. Hij nam ook deel als panellid in andere wekelijkse public affairs-programma’s zoals PBS en ABC’s “Inside Washington.”

In de loop der jaren doceerde Shields Amerikaanse politiek en de pers aan de University of Pennsylvania en de Georgetown University. Hij diende ook als fellow aan het Kennedy Institute of Politics van Harvard.

schilden’ ondertekende zijn reguliere vrijdagavondsegment van “PBS NewsHour” in december 2020 na meer dan 30 jaar met de show.

Hij wordt overleefd door zijn vrouw Anne Hudson Shields, hun dochter Amy Shields Doyle, hun schoonzoon Christo Doyle en kleinkinderen, Jack en Frances Doyle.

Verscheidenheid bijgedragen.