• Sun. Jun 26th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Kingdom Hearts 4 är en möjlighet att vinna tillbaka förlorade fans

Apr 12, 2022

Kingdom Hearts 4 måste återställas.

Det fanns en tid då nyheten om ett nytt Kingdom Hearts-bidrag skulle ha fått mig till paroxysmer av glädje. Men tillkännagivandet att Kingdom Hearts 4 är på gång inspirerade knappt till ett “va, det är snyggt.” Jag har varit en trogen anhängare av Church of the Keyblade från det ögonblick jag hörde Hikaru Utadas “Simple and Clean”. Kingdom Hearts och KH2 var mina spel, en av de grundläggande texterna i kärnan av min identitet som spelare. Men spin-offs började splittras över konsoler som jag inte ägde, och berättelsen utvecklades till en gräv av karaktärer och handlingspunkter (Aqua blev “nörd!) som till och med jag, med mina år av träning i gladiatorgroparna i konstiga röven. World of Warcraft och Final Fantasy lore, kunde inte reda ut. Kingdom Hearts förlorade mig, och kulminerade i att jag släppte Kingdom Hearts 3 någonstans mitt i spelet, besviken och ack så mycket ledsen över att franchisen som var så formgivande för min ungdom hade blivit helt oigenkännlig för mig.

Kingdom Hearts 4 representerar då en chans för mig och min älskade franchise att försonas. Spelet behöver ett rent blad, och Kingdom Hearts 4 kan vara den startpunkt jag och andra förfallna nyckelbladsutövare desperat behöver. Historien, som den är, är helt outgrundlig. Till och med de mest koncisa artiklarna och videouppsatserna som gör den häftiga (heh) uppgiften att förklara loren erkänner att den här historien är konstig och invecklad även av tillåtande RPG-standarder.

Även om vi pratar om Kingdom Hearts 4, är det faktiskt det 16:e spelet i franchisen. Det faktum, taget på egen hand, är bra. Det händer hela tiden. ( Hosta Final Fantasy hosta.) Där serien förlorar mig och andra är när vart och ett av dessa 16 spel är kanon och helt nödvändigt för att förstå vad som händer. Tänk om du var tvungen att spela de första 14 Final Fantasy-spelen för att förstå Final Fantasy XV. Varför skulle någon ens bry sig? Även Square Enix verkade förstå att saker och ting har gått ur händerna när det släppte en samling Kingdom Hearts-spel med titeln The Story So Far.

Resultatet av allt detta snurriga, tidsriktiga berättande är en brist på koherens som visar sig i spelen. Kingdom Hearts 3 var inte bra. Flera recensioner av spelet pekade på spelets överpressade historia som en bidragande faktor till dess dåliga mottagande. (Det och det faktum att vi fortfarande har att göra med Gummi-skeppet trots att det nästan är allmänt förskräckt av fansen.)

Det behöver inte vara så med Kingdom Hearts 4. Kingdom Hearts-serien är som ett bibliotek med en massa försenade böcker. Allteftersom tiden gick, samlades spin-offs på som sammansatta förseningsavgifter till den grad att de blev så skrämmande att biblioteket förvandlades från en font av glädje till en källa av skam. Allt KH4 behöver göra är att ge loreamnesti och befria fansen från bördan att försöka förstå vad som kom innan. Och precis som bibliotek med förlåtelseprogram för sena avgifter, kommer människor (inklusive jag) att komma tillbaka i massor.

Även om det finns väldigt lite i trailern som får mig att tro att KH4 kommer att trycka på den gigantiska återställningsknappen, förblir jag optimistisk. Om Square Enix kan bli av med Soras gigantiska clownskor, signalerar det åtminstone en viss vilja att, som Elsa skulle säga, “släppa det.”