• Sun. Jun 4th, 2023

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Jag provade den pixelsmakande Cola, och den Bytes

Apr 8, 2022

Coke tillkännagav nyligen att de tillverkade en läsk i begränsad upplaga, kallad Coca-Cola Zero Sugar Byte. Smaken, enligt företaget, var “född i metaversen” och “inspirerad av pixlarnas lekfullhet, rotad i de upplevelser som spel möjliggör.” Det är svårt att föreställa sig bättre bete för The Verge, så jag frågade Coke om den kunde skicka mig en burk. Och det levererade.

Burken för Coke Byte (som jag kommer att kalla den för korthetens skull) är en rolig lila färg och har en sorts retrospel-estetik – det står “återvinn mig för att spela igen” på sidan, och den är utsmyckad med kuber avsedda att representera pixlar. Jag stoppade in den i kylen tills min fru Becky kom hem, och vi öppnade den för att äntligen upptäcka hur pixlar smakar.

Ärligt talat, vi är fortfarande inte helt säkra.

Vi hade båda samma reaktion vid första klunken: “Ew. Dålig. Nej.” Becky sa att det fick hennes mun att domna bort. Även om det inte hände mig, var smaken så avskräckande att ingen av oss ville fortsätta dricka den. Mitt varumärke uthärdar förstås obehag för The Content, så jag drack drygt 75 procent av burken innan jag slutligen gav upp och dumpade resten i avloppet.

Det är…svårt att beskriva smaken. Till att börja med är läsken sjukt söt, även för någon som inte har något emot ett och annat glas vanlig cola eller sprite. Det är dock inte bara sött – det finns en smak där, men det är inget jag kan beskriva med något av de matord jag känner till. Det är inte ljust, men det är verkligen inte bittert.

Det är något vagt fruktigt med Coke Byte. Inte på citron-lime Gatorade sätt, där det åtminstone framkallar smaken av något naturligt, utan mer som hur Axe Anarchy har en “mörk granatäpple”-doft, eller hur den röda NyQuil är tekniskt bärsmak. Både jag och Becky kommenterade hur vi blev påminda om hostsaft.

Vad Coke Byte inte alls smakar är Coke. Jag köpte en flaska original Coca-Cola, samt lite vanlig Coke Zero Sugar att prova tillsammans med Byte, och båda de mer traditionella dryckerna hade samma lite syrliga colasmak som den pixelsmakande versionen saknar. Byte hade den lite giftiga eftersmaken av aspartam som den vanliga Coke Zero Sugar (som Becky säger att hon inte riktigt lägger märke till eller har något emot), men den dränktes mest av vad den andra smaken än är. Kolsyramässigt hade de tre läskarna ungefär lika mycket brus.

Under hela vårt smakprov svor Becky att det påminde henne om något, men kunde inte sätta fingret på det. Det var inte fallet med mig – jag tror inte att jag någonsin har smakat något liknande Byte. Men några timmar senare kom en tanke upp för mig: kanske cola försökte ta en energidryck. Den enda sortens energidryck jag har druckit är kaffe, så jag frågade Becky om det påminde henne om Red Bull eller Monster.

Bingo.

Jag tror inte att den smakprofilen är vad jag skulle ha gått med om någon hade bett mig att få något att smaka som pixlar. Jag skulle förmodligen försöka framkalla den statiska, svagt metalliska upplevelsen av att slicka en CRT-skärm. (Ber om ursäkt till min mamma för hur jag var som barn.) Men jag kan inte skylla på Cola för att ha gått den vägen den gjorde. Det finns stereotypen av den energidryck-downing-spelare, och företaget går helt klart för spelpublik med Coke Byte, och beskriver smaken som “påminner om att starta ett spel.”

Jag vet att jag har varit väldigt negativ till denna läsk, men det betyder inte att den är kategoriskt dålig. Uppenbarligen är smak extremt subjektivt; medan Becky och jag inte gillade det, smakade Katie Teague på CNET på det och verkade tycka att det var bra.

Om du gillar energidrycker och vill prova något nytt, kommer Cola att sälja en “extremt begränsad” Byte under en begränsad tid (men om du letar efter ett ryck, varnas att den bara har 34 mg koffein — en typisk Red Bull är betydligt mindre och har cirka 80 mg). Företaget säger att människor i USA kommer att kunna köpa ett tvåpack av 12-fluid-ounce burkar från och med den 2 maj, exklusivt i Coca-Cola Creations onlinebutik. Det kommer att kosta runt $15 plus frakt, enligt CNN.