• Sat. Jul 2nd, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Jag har gjort ett stort misstag i Elden Ring

Mar 12, 2022

I Elden Ring dödas den eller dödas – brutalt. Spelet är designat för att sätta dig i defensiven, redo att slå ut innan du själv kan bli surrad. Men den där inspelningen först, ställ frågor senare ledde till en händelse jag verkligen och djupt ångrar. Jag dödade en drake, och jag känner mig riktigt hemsk över det.

I Elden Ring är till och med de jäkla blommorna farliga, men i motsats till spelets rykte vill inte allt i Lands Between döda dig. Det finns de där söta gnagarna som springer omkring och förtjusande små munkrullande får som bara existerar för att gnälla på dig när du går förbi dem på Torrent. Jag har haft så många fridfulla stunder när jag satt på kanten av en klippa och tittade i underbar vördnad på det gyllene Erdträdet med en sammankomst av örnar för sällskap. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att döda någon av dessa varelser eftersom de för det första är värda en ynklig mängd runor, och för det andra är de ofarliga. (Redaktörens anmärkning: att döda de lugna, kloka gamla sköldpaddorna bör straffas med en fullständig omstart av spelet, även om det är en olycka.)

Drakar inspirerar ingen sådan vördnad. Drakar är skithål. Så när en vän berättade för mig att det fanns massor av runor att få för ett enkelt drakdöd, var jag helt i öronen. Han sa till mig att ta med ett vapen som skulle orsaka blödningsstatuseffekten, visade mig platsen på kartan och skickade iväg mig. Jag hittade draken som sov i Caelid, den plats som Elden Ring har närmast ett levande helvete. Det var en enorm varelse, fem gånger större än de mindre drakarna som strövade runt den. Jag var tvungen att vara väldigt försiktig, dödsrädd för att en av de mindre skulle väcka den stora. Enligt instruktionerna smög jag runt till drakens svans och började tjata på den.

Draken rörde sig inte. Det verkade inte registrera den lilla mänskliga astrologen med samurajsvärdet som petade det i rumpan, ungefär som hur jag inte riktigt märker ett myggbett förrän långt efter att det är borta. Jag hade blivit varnad för att drakens vrål skulle få de mindre att krascha ner över mig, men det hände inte. Det vrålade bara en gång och påverkade mig med ett par debuffer, men jag förblev oskadd när jag sakta sänkte dess enorma hälsa till ingenting, blödningseffekten tog ut stora bitar med jämna mellanrum.

Sedan dog draken med knappt ett gnäll för att markera dess bortgång, och jag kände mig som den största skiten.

Det var inte så drakar i Elden Ring betedde sig. Jag besegrade redan draken i Limgrave som faller ner på spelarnas “överraskningsjävla”-stil, och jag försökte slåss mot Glintstone-draken i Liurnia innan dess magiska andetag slog min patetiska rumpa. Jag förväntade mig att springa för mitt liv den minut som den här draken visade ett uns av kamp, ​​och det gjorde den aldrig, och jag kan inte låta bli att känna att jag har begått någon allvarlig synd.

Detta misstag är en del av anledningen till att jag borde ha väntat längre innan jag spelade Elden Ring. Jag ville ge Tarnished lore-entusiaster tid att förklara vad alla dessa varelser är, deras motivation och deras berättelser. Det är ovanligt att en drake bara låter en spelare döda den obesvarad, så nu tror jag att jag har dödat någon mild varelse som faktiskt är riktigt cool. Kanske ville den bara att jag skulle hjälpa den att bota smutsen som infekterar dess barn – något jag skulle veta om jag hade gjort något dunkelt uppdrag istället för att bara dyka upp med ett svärd. Och nu har jag förstört alla möjligheter att lösa den handlingslinjen och få någon slags “Vän av Drakarna”-prestation. Jag vet inte ens dess namn. När en spelare angriper en boss i Elden Ring, visas vanligtvis en gigantisk hälsostapel längst ner så att du vet namnet på fienden som troligen kommer att döda dig flera gånger innan du räknar ut dem. Den här draken dog precis, namnlös och ledsen.

Nu, spenderade jag mina blodpengar för att gå upp nio nivåer i en stor del och ett av de fem drakhjärtan som jag tjänade för att få en fancy ny drakbesvärjelse?

Ja.

Mådde jag hemskt av det?

Också ja.

Helvetet är en riktig plats i Elden Ring, men det är inte Caelid – det är min egen själ.