• Sun. Jun 4th, 2023

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Internationale crediteuren geven Oekraïne meer tijd om schulden af ​​te lossen.

Nov 18, 2022

[ad_1]

De internationale schuldeisers van Oekraïne zijn woensdag overeengekomen om de schuldaflossingen op te schorten tot eind volgend jaar, waardoor het land ademruimte krijgt om Rusland af te weren en een faillissement te voorkomen.

Het besluit volgde op een verzoek van de Oekraïense regering, die vijf maanden na de Russische invasie in een economische crisis verkeert. De groep schuldeisers, waaronder Groot-Brittannië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan en de Verenigde Staten, drong er ook bij de Oekraïense obligatiehouders in de particuliere sector op aan om een ​​vergelijkbare flexibiliteit te tonen.

“In deze uitzonderlijke omstandigheden, en met erkenning van Oekraïne’s voorbeeldige staat van dienst bij het nakomen van de schuldendienst tot nu toe, steunen de leden van de Groep van Schuldeisers van Oekraïne dit verzoek om toestemming en moedigen obligatiehouders ten zeerste aan om in te stemmen met het verzoek van Oekraïne,” zeiden de schuldeisers in een verklaring.

Het Oekraïense ministerie van Financiën zei woensdag dat het contact heeft gehad met investeerders zoals Amia Capital, BlackRock en Fidelity International over de plannen voor schuldbeheer en dat ze de voorstellen hebben gesteund.

“Ondanks de oorlog die door Rusland is begonnen, is Oekraïne zijn schuldverplichtingen blijven nakomen en is het ministerie van Financiën actief betrokken gebleven bij de communicatie met de investeringsgemeenschap”, zei Serhiy Marchenko, de Oekraïense minister van Financiën, zei in een verklaring. We hebben veel steunbetuigingen ontvangen van investeerders en constructieve ideeën om de liquiditeit voor het land te behouden.”

Hij voegde eraan toe: “Het is belangrijk voor ons om de voorwaarden te scheppen voor Oekraïne om zo snel mogelijk na de overwinning op het slagveld weer toegang te krijgen tot de internationale financiële markten.”

De oorlog heeft een zware tol geëist van de economieën van Oekraïne en Rusland.

Vorige maand, Rusland een deadline gemist voor het doen van obligatiebetalingeneen stap die aangeeft dat het voor het eerst in meer dan een eeuw in gebreke blijft bij internationale schulden, nadat westerse sancties de inspanningen van de regering om buitenlandse investeerders te betalen gedwarsboomd hadden.

[ad_2]