• Sun. Dec 4th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Historische re-enactments in New York geannuleerd vanwege angst dat deelnemers in de gevangenis worden gegooid vanwege strikte wapenwetten

Sep 28, 2022

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Meerdere historische re-enactments in New York zijn geannuleerd uit angst dat deelnemers in de gevangenis zouden kunnen worden gegooid wegens het overtreden van de nieuwe wapenwetten van de staat.

“Twee weken geleden begonnen we problemen te krijgen van eenheden uit de staat en in de staat die bang waren als ze zouden komen en wapens zouden meenemen, musketten, dat ze zouden worden aangeklaagd voor een misdrijf”, vertelde organisator Harold Nicholson aan CBS 6.

Een re-enactment in Montgomery County werd op vrijdag geannuleerd en het re-enactment-evenement van Rogers Island Military Camp werd ook geannuleerd. De re-enactment van Rogers Island vond de afgelopen 25 jaar plaats in Fort Edward, volgens CBS 6.

Democratische regeringsleider Kathy Hochul ondertekende eerder dit jaar een nieuw wapenbeleid dat mensen verbiedt om vuurwapens te dragen in de meeste ziekenhuizen, restaurants, transitsystemen, Times Square, parken, scholen, theaters en andere gebieden die als ‘gevoelige locaties’ worden beschouwd.

NEW YORK WETGEVING WIJST TIMES SQUARE EEN ‘GUN FREE’ ZONE AAN

Revolutionaire oorlogsreenactors lopen met een Amerikaanse vlag ter ere van Memorial Day in John Paul Jones Park in Bay Ridge op 31 mei 2021, in de wijk Brooklyn van New York City.

Revolutionaire oorlogsreenactors lopen met een Amerikaanse vlag ter ere van Memorial Day in John Paul Jones Park in Bay Ridge op 31 mei 2021, in de wijk Brooklyn van New York City.
(John Lamparski/Getty Images)

De nieuwe wetten kwamen als reactie op de uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof in juni dat de regels van New York inzake het verkrijgen van een verborgen draagvergunning ongrondwettelijk restrictief waren.

“We hebben geen wapens nodig in onze straten. We hebben geen mensen nodig die wapens in onze metro’s dragen. We hebben geen mensen nodig die wapens dragen in onze scholen. We hebben geen mensen nodig die wapens dragen in onze gebedshuizen. Ze hoeven ze niet naar bars of restaurants te dragen, want dat maakt mensen alleen maar onveiliger”, zei Hochul eerder deze maand.

HOCHUL DOET SPEELGOEDGEWONNEN IN BOD OM DE MISDAAD IN NEW YORK TE VERMINDEREN

Het kantoor van Hochul heeft vorige week een verklaring uitgegeven dat “deze wetten historische heropvoeringen toestaan, en anders zou er geen zorg moeten zijn.”

 Militaire reenactors uit de Eerste Wereldoorlog marcheren in de Veterans Day Parade op 11 november 2019 in New York City.  President Donald Trump, de eerste zittende Amerikaanse president die de parade van New York bijwoonde, bracht een eerbetoon aan veteranen voorafgaand aan de 100e jaarlijkse parade die duizenden dierenartsen en toeschouwers uit het hele land trekt.

Militaire reenactors uit de Eerste Wereldoorlog marcheren in de Veterans Day Parade op 11 november 2019 in New York City. President Donald Trump, de eerste zittende Amerikaanse president die de parade van New York bijwoonde, bracht een eerbetoon aan veteranen voorafgaand aan de 100e jaarlijkse parade die duizenden dierenartsen en toeschouwers uit het hele land trekt.
(Kevin Mazur/Getty Images)

Maar deelnemers aan re-enactments aarzelen nog steeds dat de wetten betekenen dat ze kunnen worden vervolgd voor het bezit van een musket in een gebied als als een park, die als een “gevoelige locatie” is beschouwd. Scherpe munitie wordt niet gebruikt tijdens re-enactments.

“Juridische geesten hebben ons verteld dat de wet de wet is”, vertelde Nicholson aan WRGB. ‘Het maakt niet uit wat de gouverneur zegt, we kunnen vervolgd worden. Daarom wilden we geen aansprakelijkheid jegens Rogers Island Visitor Centre of het dorp en stadje Fort Edward.’

NEW YORK KEURT WET GOEDKEURING DIE KOPERS VEREIST OM SOCIAL-MEDIA HANDVATTEN TE LEVEREN

Roodjassen juichen toe nadat ze hun overwinning in de Slag om Brooklyn hebben nagespeeld.  De 239e verjaardag van de Slag om Brooklyn werd nagespeeld op de Green-Wood Cemetery in Brooklyn.

Roodjassen juichen toe nadat ze hun overwinning in de Slag om Brooklyn hebben nagespeeld. De 239e verjaardag van de Slag om Brooklyn werd nagespeeld op de Green-Wood Cemetery in Brooklyn.
(Andy Katz/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Een advocaat in Albany voerde aan dat wetgevers de wetten duidelijker moeten maken en de betekenis van “historische re-enactment” moeten definiëren, eraan toevoegend dat deelnemers van oorlogsre-enactments correct zijn om de evenementen te annuleren.

“Op dit moment is dit een misdrijf om je antieke vuurstenen musket in een openbaar gevoelig gebied te brengen waar deze re-enactments plaatsvinden”, vertelde Albany-advocaat Paul DerOhannesian aan CBS 6.

Een meisje van de Long Island Historical Association kleedt zich als kind tijdens een re-enactment van de Amerikaanse Revolutie tijdens de 102e jaarlijkse parade op Veterans Day op 11 november 2021 in New York City.

Een meisje van de Long Island Historical Association kleedt zich als kind tijdens een re-enactment van de Amerikaanse Revolutie tijdens de 102e jaarlijkse parade op Veterans Day op 11 november 2021 in New York City.
(Alexi Rosenfeld/Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

“Geen enkele advocaat zou een persoon aanraden om het woord van een leider of persoon te volgen als de wet heel duidelijk is dat dit illegaal is”, voegde hij eraan toe.

Het kantoor van Hochul heeft niet onmiddellijk gereageerd op het verzoek van Fox News Digital om commentaar en of de wet zal worden verduidelijkt.

[ad_2]