• Fri. Sep 30th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Het ontkoppelingsmanifest: de volgende fase van de crypto-reis in kaart brengen

Jul 2, 2022

[ad_1]

Een nieuw financieel systeem; een meer gedemocratiseerde, nog inclusievere, financiële sector; de toekomst van internet – het crypto-ecosysteem is beschreven als al deze dingen. Zoals blijkt uit de inherente correlatie van digitale activa met de Nasdaq 100, zien de meeste mensen blockchain echter niet als iets anders dan een uitbreiding van de traditionele technische economie. Hoewel de voorstanders van blockchain de deugden en het potentieel ervan prijzen, zijn ze er niet in geslaagd een alomvattend pleidooi te houden voor blockchain voor gewone mensen.

Veel crypto-inboorlingen anticiperen op “de ontkoppeling”, waarbij digitale activa financieel onafhankelijk worden van traditionele technische aandelen. Maar zonder een duidelijk actieplan voor het differentiëren van gedecentraliseerde cryptotechnologie, zal de onafhankelijkheid van de industrie niet worden gerealiseerd. Degenen onder ons die geloven in de langetermijnbelofte van blockchain-technologie, moeten volledig heroverwegen hoe blockchain naar de bredere samenleving kan worden gepromoot.

Verwant: Een nieuwe introductie tot Bitcoin: de 9 minuten lezen die je leven zou kunnen veranderen

Wat is “de ontkoppeling”?

De Bitcoin (BTC) wit papier – 14 jaar geleden gepubliceerd – demonstreerde in de kern de ambitie om een ​​wereld van toestemmingsloze, gedecentraliseerde betalingen op te bouwen. Tot op heden is dit doel gedeeltelijk gevorderd met ontwikkelingen zoals: Nationale Bitcoin-adoptie van El Salvador.

Het cryptocurrency-ecosysteem heeft de traditionele financiën echter niet verdrongen. Sterker nog, het heeft zich erin geworteld. Schakel CNBC in en u hoort over de nieuwste legacy-instelling die de crypto-ruimte betreedt, en u ziet van minuut tot minuut grafieken van crypto-prijsactie naast modellen van traditionele aandelenmarkten. U zult waarschijnlijk geen blockchain-commentator of marktleider horen spreken over het verbeteren van financiële transacties, het elimineren van externe bankinstellingen of enig ander bepalend element van het oorspronkelijke crypto-ethos.

Het resultaat van deze brede verandering in doel en perceptie is dat crypto – ondanks dat het is opgericht om de afhankelijkheid van traditionele financiën te verminderen – groeit en daalt met de bewegingen en het gedrag van de traditionele economie. Blijkbaar hebben de vergadermemo’s van de Fed en de kwartaalcijfers van Amazon op dit moment een veel grotere invloed op het crypto-ecosysteem dan alles wat in de whitepaper van Satoshi Nakamoto is uiteengezet.

Als cryptocurrency niet financieel onafhankelijk kan zijn van de legacy financiële en technische industrie die het wil vervangen, wat is dan het doel van cryptocurrency? Ontkoppeling is geen luxe in de sector – het is een noodzakelijke stap voor het voortbestaan ​​van de industrie.

Verwant: De betekenisvolle verschuiving van Bitcoin-maximalisme naar Bitcoin-realisme

Hoe ontkoppelt crypto?

De bredere gemeenschap moet twee dingen erkennen. Ten eerste, je kunt je weg naar een nieuwe financiële realiteit niet wensen; de ontkoppeling gebeurt niet alleen omdat we dat willen. Ten tweede wordt er gezegd dat waanzin inhoudt dat je steeds hetzelfde doet terwijl je andere resultaten verwacht. De verhalen die crypto tot zijn huidige status hebben gebouwd, bereikten de grenzen van hun invloed; aanhoudend vasthouden aan dezelfde strategie zal alleen maar stagnatie in stand houden.

Om volledig te ontkoppelen, stel ik drie brede stappen voor:

  • Wij, in de crypto-gemeenschap, maken blockchain-technologie en verhalen toegankelijker;
  • We richten ons op use cases met tastbare real-world effecten; en
  • We benadrukken de duidelijke nevenschikking tussen crypto en zijn alternatieven.

Toegankelijke blockchain-technologie en verhalen

Jargon is de antithese van toegankelijkheid. Technisch complexe taal kan een steunpilaar zijn in computerwetenschappelijke kringen, maar voor de meerderheid van de bevolking zijn termen als nul-kennis bewijzenen laag 2 interoperabiliteitsprotocol, zou net zo goed Latijn kunnen zijn. Ironisch genoeg moet de ervaring van het gebruik ervan meer op die van Meta lijken om blockchain los te koppelen van technologie.

Zeg wat je wilt over Facebook en zijn zusterproducten, maar je kunt niet ontkennen dat ze zowel onmisbaar zijn geworden voor tieners als verslavend voor grootouders – om crypto op de lange termijn te laten groeien, moet het dit model nabootsen dat is gebouwd rond benaderbaarheid. Niemand die met Facebook communiceert, wordt gedwongen om de fijne kneepjes van zijn basisalgoritmen te begrijpen. Ze typen en scrollen gewoon. Dit moet het intuïtieve niveau zijn dat nodig is om met crypto om te gaan. Crypto mag niet exclusief aan computernerds toebehoren; het moet zijn pleidooi houden in de hele samenleving.

Verwant: Ter verdediging van crypto: waarom digitale valuta een betere reputatie verdienen

Use cases met tastbare real-world effecten

De cryptogemeenschap moet beslissen of blockchain een manusje van alles is, of een meester in sommige. Hoewel veel blockchain een universele technologie is die hele industrieën kan transformeren, is er weinig bewijs dat blockchain alleen een wondermiddel is voor al onze moderne problemen. In ieder geval voor de korte termijn is het beter om te focussen op het creëren van echte transformationele verandering in een paar sleutelsectoren in plaats van het nastreven van een groot aantal theoretische, maar niet-gerealiseerde, toepassingen.

De use-cases met het maximale potentieel zijn die in het centrum van Nakamoto’s whitepaper – de meest fundamentele voor crypto-inboorlingen: een geldsysteem dat immuun is voor overheidsinmenging, een grensoverschrijdend financieel systeem dat toegankelijk is voor de 99%, en een nieuw eigendomsmechanisme in staat om mensen eigenaarschap te geven over de financiële infrastructuur. De rest is lawaai.

Blockchain naast zijn alternatieven plaatsen

De reden waarom ik in crypto ben gestapt, is simpel: het heeft een ongeëvenaard potentieel om specifieke, maar kritieke aspecten van ons financiële systeem te verbeteren. De visie van Nakamoto’s whitepaper – gesmeed in het midden van een ongekende financiële crisis – schetste een beeld van een economisch sterke samenleving. Terwijl de hebzucht van de grote banken voor financiële chaos zorgde, beschreef Nakamoto een wereld waarin mensen in feite hun eigen bankiers zouden zijn. Met behulp van nieuwe blockchain-technologie kunnen grensoverschrijdende overdrachten volledig wrijvingsloos worden. Financiële privacy zou het spaargeld van kwetsbare mensen kunnen beschermen tegen grote bedrijven en autocratische regeringen. Het inherent beperkte aanbod van Crypto zou kunnen beschermen tegen economisch corrosief inflatoir beleid.

Deze kernprincipes staan ​​centraal in de oorsprong van blockchain en zijn noodzakelijk om de toekomst ervan veilig te stellen. We zien deze principes nu al in actie. In El Salvador stelt Bitcoin-institutionalisering migrerende werknemers in staat om geld te verzenden en te ontvangen zonder omslachtige overdrachtskosten. In Oekraïne hebben we humanitaire donaties gezien stromend sneller het land binnen via blockchain dan officiële staatssteun. Hoewel het verhaal van crypto verre van perfect is geweest, herinneren dit soort use-cases ons er voortdurend aan hoe crypto de economische macht van historisch achtergestelden kan vergroten.

Rome werd niet op een dag gebouwd; blockchain is nog steeds een jonge industrie die amper zijn tienerjaren ingaat. Het heeft tijd om zijn potentieel te realiseren. Het onvermogen om de belangrijkste verdiensten ervan effectief te promoten, betekent echter een voortdurende “koppeling” aan status-quo-industrieën. Zonder ontkoppeling zal het oprichtingsethos van crypto worden overstemd door technische volatiliteit, geopolitiek en eindeloos lauw commentaar van de pratende hoofden van CNBC.

Om crypto van dit lot te redden, moeten we verdubbelen op wat het in de eerste plaats revolutionair maakte.

Dit artikel bevat geen beleggingsadviezen of aanbevelingen. Elke investerings- en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee, en lezers moeten hun eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.

De meningen, gedachten en meningen die hier worden geuit, zijn alleen van de auteur en weerspiegelen of vertegenwoordigen niet noodzakelijk de meningen en meningen van Cointelegraph.

Dennis Jarvis is een ervaren executive die een passie heeft voor het bouwen van geweldige teams van mensen en het bevorderen van economische vrijheid door middel van cryptocurrency-adoptie. Hij brengt jarenlange ervaring mee uit zijn eerdere wereldwijde managementfuncties bij Apple en Rakuten, evenals blockchain-startup Orb. Dennis kwam in 2018 bij Bitcoin.com als Chief Product Officer en werd in 2020 CEO van Bitcoin.com.