• Mon. Jul 4th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

‘Het is een perfecte storm voor vrouwen’: Tampontekort draagt ​​bij aan de problemen in de toeleveringsketen van vrouwen

Jun 24, 2022


Eerst een tekort aan babyvoeding. En nu dit.

Vrouwen in het hele land hebben gemeld dat ze hebben gehad moeilijkheden bij het vinden van hun favoriete tampons.

Fabrikanten zeggen dat ze de productie opvoeren om aan de vraag te voldoen, en hebben gezegd dat het tekort tijdelijk zou moeten zijn. De tampon- en maandverbandindustrie is een schatting waard $ 3 miljard per jaar in omzet.

“De planken zijn UITGESCHAKELD”, een Twitter-gebruiker schreef.

Maggie Hassan, een Democratische junior senator uit New Hampshire, zei op Twitter dat ze “de CEO’s van de vier grote tamponproducenten opriep om het aanbod te vergroten – niet de prijzen.”

Het tekort aan babyvoeding en tampons is een dubbele klap voor vrouwen. “Het heeft een unieke impact op vrouwen op een heel kritische manier. Beide producten zijn belangrijk voor gezondheid en welzijn”, zegt Dr. Natasha Bhuyan, huisarts bij One Medical in Phoenix, Ariz.

Terwijl het tampontekort verschijnt niet om zo ernstig te zijn als het tekort aan babyvoeding, voegt het een extra laag stress toe voor vrouwen. Suzy Shinn, een Grammy-genomineerde geluidstechnicus, schreef“Ik ben emotioneel niet sterk genoeg om een ​​tampontekort aan te kunnen.”

Edgewell Persoonlijke Verzorging
EPC,
-0,34%
,
de fabrikant van tamponmerken, waaronder Playtex en ob, zei in zijn resultaten over het tweede kwartaal dat een gebrek aan grondstoffen en tekorten aan productiepersoneel de levering van tampons hadden geschaad.

Procter & Gamble
PG,
-0,72%
,
de fabrikant van de merken Tampax en L controleert meer dan de helft van de binnenlandse tamponmarkt, volgens de Wall Street Journal. “We verwachten dat dit een tijdelijke situatie is in de VS, en het Tampax-team produceert 24/7 tampons om aan de toegenomen vraag naar onze producten te voldoen. We werken samen met onze retailpartners om de beschikbaarheid te maximaliseren, die de afgelopen maanden aanzienlijk is toegenomen”, vertelde Procter & Gamble-woordvoerder aan MarketWatch.

Edgewell Personal Care heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

‘Beide producten zijn belangrijk voor gezondheid en welzijn.’


— Dr. Natasha Bhuyan, een huisarts bij One Medical gevestigd in Phoenix, Arizona, over de tekorten aan tampons en babyvoeding

Een woordvoerder van Walmart
WMT,
-1,93%

zei dat de winkelier geen tekort aan tampons heeft gezien, maar woordvoerders van Walgreens
WBA,
-0,88%

en CVS
CVS,
-1,32%

zei dat ze tekorten ervaren bij sommige populaire merken. Een CVS-woordvoerder zei dat er de afgelopen weken gevallen zijn geweest waarin tamponleveranciers niet in staat waren om de hoeveelheden bestellingen die de winkel plaatste, uit te voeren. CVS weigerde details te geven over welke leveranciers niet aan bestellingen hebben voldaan.

Het tampontekort kan cruciale gezondheidsrisico’s opleveren als vrouwen proberen hun voorraad op te rekken door ze langer te gebruiken dan aanbevolen, zei Bhuyan. “Het is belangrijk om het gebruik van een tampon niet te verlengen,” zei Bhuyan. “Ik heb gehoord dat mensen online zeggen dat ze dat gaan doen.”

Tampons moeten maximaal om de vier tot acht uur worden vervangen, zei Bhuyan, en mensen moeten het juiste absorptievermogen voor hun menstruatie kiezen.

“Het is een perfecte storm voor vrouwen”, zei Bhuyan.

Ze raadde vrouwen aan om voor gebruik te controleren of de verpakking van tampons gesloten is en altijd de houdbaarheidsdatum te controleren. Een geopende verpakking kan ertoe leiden dat de tampon groeit.

Het niet volgen van de gebruiksrichtlijnen kan het risico op infectie met zich meebrengen en kan – in het ergste geval – leiden tot het toxische shocksyndroom, een ernstige en mogelijk fatale aandoening die kan optreden wanneer superabsorberende tampons gedurende langere tijd worden gebruikt, zei Bhuyan.

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention hebben het toxische shocksyndroom gekoppeld aan: tampons gemaakt van bepaalde materialen in de jaren 80 die fabrikanten niet meer gebruiken. Hoewel het zeer zeldzaam is, gebeurt het nog steeds.

“Fabrikanten van tampons die in de Verenigde Staten worden verkocht, gebruiken niet langer de materialen of ontwerpen die werden geassocieerd met het toxische shocksyndroom”, aldus de Mayo Clinic. “Ook vereist de Amerikaanse Food and Drug Administration dat fabrikanten standaardmetingen en etikettering gebruiken voor absorptie en richtlijnen op de dozen afdrukken.”

“Als u tampons gebruikt, lees dan de etiketten en gebruik de tampon met de laagste absorptie die u kunt gebruiken”, zegt de Mayo Clinic. “Verwissel tampons regelmatig, minstens om de vier tot acht uur. Wissel af met tampons en maandverband en gebruik minipads als je menstruatie licht is.”