• Fri. Sep 30th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Heiligdomssteden spannen zich in om de duizenden migranten die met de bus aankomen te ondersteunen

Sep 22, 2022

[ad_1]

De komst van duizenden migranten in New York, Washington, Chicago en daarbuiten heeft ambtenaren in die steden doen klauteren om een ​​systeem van ondersteunende diensten op te zetten, met wisselend succes.

In New York wil het Asylum Seeker Resource Navigation Center hulp bieden, inclusief schoolinschrijving. Het Office of Migrant Services in Washington, DC, zal dringende medische zorg en verbinding met hervestigingsdiensten bieden. En in Illinois heeft de gouverneur een rampenproclamatie uitgevaardigd om “middelen vrij te maken” om asielzoekers te helpen.

Maar terwijl de bussen blijven aankomen, zeiden advocaten en vrijwilligers, wordt de behoefte aan nog meer ondersteuning steeds duidelijker en vallen asielzoekers door de gaten van een al uitgerekt sociaal vangnet.

Ariadna Phillips, de oprichter van South Bronx Mutual Aid, zei dat toen er maanden geleden bussen met migranten in New York arriveerden, er een of twee per dag waren. Het aantal kan nu oplopen tot acht, zei ze.

Phillips zei dat migranten vrijwilligersgroepen in de stad “voortdurend” bellen met problemen, waardoor vrijwilligers snel reageren.

“De omvang en de omvang van crises is kolossaal”, zei ze.

Busladingen migranten zonder papieren zijn deze zomer zonder waarschuwing aangekomen in liberale bolwerken, aangezien de Republikeinse gouverneurs van Texas en Arizona hebben geprobeerd een anti-immigrantenagenda door te drukken.

De gouverneur van Texas, Greg Abbott, zei vorige week dat zijn staat meer dan… 11.000 migranten uit Texas naar zogenaamde heiligdomsteden – 8000 naar Washington, 2500 naar New York City en 500 naar Chicago – sinds augustus, in wat zijn kantoor Operatie Lone Star noemt. Arizona heeft bijna 2.000 mensen per bus naar Washington gebracht.

In een escalatie van de tactiek charterde de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, vorige week twee vliegtuigen met ongeveer 50 migranten van San Antonio naar Martha’s Vineyard, Massachusetts. Migranten die deel uitmaakten van de reis hebben een class action-rechtszaak tegen DeSantis en andere staatsfunctionarissen, die beweerden het slachtoffer te zijn van fraude voor politieke doeleinden.

‘Hier komen met niets’

Degenen die aankomen hebben voedsel, kleding en medische zorg nodig, vrijwilligersgroepen en non-profitorganisaties spannen zich in.

“Iedereen komt hier met niets”, zegt Ilze Thielmann, de directeur van Team TLC NYC.

Thielmann zei dat migranten in New York worden opgewacht door vrijwilligers die vragen of ze wachten op familie in de stad, van plan zijn naar andere steden te reizen om familie te ontmoeten of vervoer naar opvangcentra nodig hebben.

De stad en vrijwilligers werken ook samen om te zorgen voor voedsel, water en enkele basisbenodigdheden, zoals kleding.

Verder is de infrastructuur kwetsbaar.

De burgemeester van New York, Eric Adams, zei vorige week dat 8.500 van de 11.000 migranten die naar de stad zijn gekomen nog steeds in het opvangsysteem leven. De toestroom heeft ertoe geleid dat het kantoor van de burgemeester de ‘praktijken van de stad met betrekking tot het recht op onderdak’ opnieuw heeft beoordeeld, een wet die garandeert dat de stad onderdak biedt aan iedereen die erom vraagt.

Vrijwilligers kregen dinsdag telefoontjes dat migranten die waren toegewezen aan een mannenopvang werden afgewezen, zei Phillips.

Anderen hebben gezegd dat ze zijn bedreigd met geweld in de opvangcentra en zelfs zijn aangevallen, zei ze. Er zijn ook telefoontjes geweest van vrouwen die zeiden dat hun kinderen niet in de opvangcentra te eten hadden gekregen of voedsel hadden gekregen dat nog bevroren was, zei ze.

In Chicago, sommige migranten zijn gestrand in hotels in de voorsteden met beperkt vervoer en hebben nog steeds moeite om geestelijke gezondheidszorg te krijgen in de constante herschikking van huisvesting, zeiden advocaten.

Minstens 60 migranten die waren naar hotels gebracht in Burr Ridge en andere buitenwijken om plaats te maken in opvangcentra, werden later verwijderd en deze week naar hotels in Chicago gestuurd nadat de burgemeester van Burr Ridge, Gary Grasso, een Republikein, de burgemeester van Chicago, Lori Lightfoot, een democraat, had beschimpt omdat hij ze daar zonder kennisgeving had gestuurd, eraan toevoegend dat hij is “geen gelovige in heiligdomsteden”.

Nieuwe hulpkantoren gecreëerd

De afgelopen dagen hebben New York, Chicago en Washington allemaal initiatieven aangekondigd om de ondersteuningssystemen te versterken.

De burgemeester van Washington, Muriel Bowser, riep deze maand een openbare noodsituatie uit als reactie op de busing en investeert 10 miljoen dollar in een nieuw Office of Migrant Services. Het kantoor zal voorzien in “ontvangst, uitstel, maaltijden, tijdelijke accommodatie, dringende medische behoeften, vervoer naar eindbestemmingen, verbinding met hervestigingsdiensten, vertaaldiensten” en andere diensten, zei het kantoor van Bowser in een persbericht.

Adams kondigde vorige week de opening aan van het Asylum Seeker Resource Navigation Center, waarvan hij zei dat “nieuw aangekomen asielzoekers toegang krijgen tot de diensten of ondersteuning die ze nodig hebben, inclusief juridische diensten, schoolinschrijving en gezondheidszorg – fundamentele zaken om gezinnen te helpen verhuizen naar voren.”

En gouverneur van Illinois, JB Pritzker, heeft vorige week 75 leden van de Nationale Garde ingezet om te helpen met de logistiek van het ontvangen van migranten onder zijn leiding. ramp proclamatie.

Het Illinois Emergency Management Agency heeft een Unified Area Command-centrum in Chicago opgericht om snel middelen in te zetten om de operaties te ondersteunen.

Chicago’s voordeel van achteraf

In sommige opzichten heeft Chicago het voordeel gehad van achteraf gezien terwijl het zich voorbereidt op aankomsten terwijl het kijkt hoe de situatie zich heeft ontwikkeld in New York en Washington, zeiden functionarissen en advocaten daar.

“We waren ons aan het voorbereiden door contact te hebben met onze Catholic Charities-partners in beide steden, en we hebben zoveel goede dingen van hen geleerd”, zegt Marie Jochum, senior director bij Catholic Charities Chicago, die met veel van de migranten die met bussen naar de stad werden vervoerd. “Die eerste dag in het opvangcentrum was er een plan en de mensen kenden hun rol.”

Chicago heeft sinds 31 augustus slechts ongeveer 800 migranten ontvangen.

Migranten naar Chicago zijn naar opvangcentra gestuurd die zijn opgezet door het Leger des Heils, zei Jochum. Caleb Senn, de commandant van het Leger des Heils in Chicago, zei dat er twee opvangcentra zijn, een voor gezinnen en een voor alleenstaande mannen.

Binnen een tot twee dagen na aankomst worden ze naar een centraal opvangcentrum gebracht waar ze contact kunnen maken met familieleden en toegang hebben tot medische en juridische hulp en gezinsdiensten, zei Jochum.

Andere organisaties faciliteren soortgelijke diensten.

De Little Village Community Council, die onafhankelijk van de stad werkt, heeft migranten voorzien van benodigdheden zoals onderkleding en andere kleding, en heeft zelfs een aantal mobiele telefoons geïnstalleerd.

“Velen kwamen met alleen de kleding die ze droegen, soms wat ze maandenlang droegen”, zegt Baltazar Enriquez, hoofd van de lokale non-profitorganisatie.

De organisatie heeft ook al een aantal van de migranten contantbetaalde banen gekregen in afwachting van juridische hoorzittingen.

“We hebben ze geholpen om te integreren in de gemeenschap,” zei Enriquez. “Op dit moment is er behoefte aan personeel en iedereen is op zoek naar werknemers, en die hebben we hier.”

Geestelijke gezondheidszorg ontbreekt

Toch, zei Enriquez, zit er een groot gat in die zorg: de geestelijke gezondheidszorg.

“Mentaal hebben ze gewoon zoveel meegemaakt” op weg naar de VS, zei hij. “Ze zijn geslagen. Sommigen van hen werden zelfs verkracht. Sommigen van hen werden gevangen gezet. Ik bedoel, ze zijn erg kwetsbaar voor een trauma.”

Enriquez gelooft dat de stad meer kan doen om het trauma aan te pakken. “We schreeuwen onze longen uit over hun trauma, maar ze doen alsof we gek zijn.”

Zowel het Leger des Heils als de katholieke liefdadigheidsinstellingen zeggen dat ze aanbieders hebben die de geestelijke gezondheid beoordelen en dat degenen die de intake uitvoeren tweetalige maatschappelijk werkers zijn. Geestelijke gezondheidsonderzoeken maken ook deel uit van de eerste medische controles in gezondheidscentra in de stad, zei Jochum.

Adams, de burgemeester van New York, drong er maandag bij asielzoekers op aan om de gezondheidsdiensten van de stad te raadplegen als ze worstelen met geestelijke gezondheidsproblemen nadat een asielzoeker, later beschreven als een moeder, stierf door zelfmoord in een stadsopvangcentrum.

Thielmann zei dat ze “ziek in mijn maag” was sinds ze het nieuws hoorde, zich afvragend of ze de vrouw had begroet, haar “Welkom in New York” had verteld en “haar deed geloven dat ze het hier goed zou krijgen.”

“Het is gewoon een enorme klap om dit werk te doen en om te weten hoe weinig we soms echt kunnen helpen”, zei Thielmann met tranen in de ogen. “Maar de stad moet meer opstaan, de staat moet opstaan, de federale overheid moet opstaan ​​en deze mensen daadwerkelijk dienen en ze niet alleen in opvangcentra dumpen en ze laten botsen.”

[ad_2]