• Sun. Dec 4th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Fortnites återgång till iOS via GeForce Now känns bra

Jan 28, 2022

Fortnite har inte varit tillgängligt på iOS sedan Apple ryckte det från App Store i augusti 2020, men jag har kunnat spela det på min iPhone igen tack vare en stängd beta på Nvidias GeForce Now molnspeltjänst. Även om det inte är en lika sömlös upplevelse som att använda en inbyggd app, fungerar detta kryphål i GeForce Now mycket bättre än jag förväntade mig.

Med denna stängda beta kommer du att spela en mobiloptimerad version av spelet. Om du har provat Fortnite på iOS eller Android tidigare, borde layouten kännas bekant – upplevelsen är väldesignad för beröring, med lättnavigerade menyer och stora (men kräsna) kontroller på skärmen. Den här GeForce Now-versionen stöder också kontroller, och jag har spelat de flesta matcher med min iPhone ansluten till min Backbone One.

Spelet känns lika responsivt som om jag spelade på min Nintendo Switch eller på min PS5, och jag har inte haft några problem med latens. Din körsträcka kan variera beroende på din internetanslutning, naturligtvis, och kanske har jag bara haft en rad lycka till. Men jag kände aldrig att det faktum att det strömmade från molnet hindrade min förmåga att hänga med i en intensiv eldstrid. Uppriktigt sagt, mitt största klagomål med att spela Fortnite på GeForce Now på min iPhone är att skärmen känns för liten, och det beror förmodligen på att jag använder en iPhone 12 Mini, vilket jag inte kan klandra streamingtjänsten för.

Tills Apple tillåter den inbyggda Fortnite-appen tillbaka på App Store, har Nvidia och Epic Games gjort en utmärkt lösning. Min enda andra GeForce Now-upplevelse var med Inscryption, och även om det också var väldigt smidigt, kräver den turbaserade kortmekaniken i det spelet inga ryckiga rörelser som kan påverkas av fördröjning. Fortnite är mycket mer actiontungt, kräver snabba reflexer och snabbt tänkande, men den här beröringsoptimerade versionen av spelet som jag har streamat från GeForce Now spelar som om det var installerat på min telefon.

Som sagt, det är oklart när denna GeForce Now-version kan vara tillgänglig mer allmänt. Du måste begära tillgång till den stängda betan, och tillträde är inte garanterat, säger Nvidia på sin webbplats. Betan körs också bara under en vag “begränsad tid”. Men om du har velat hoppa på den nyligen vända Fortnite-ön på din iPhone, kanske du vill registrera dig för den stängda betan. Visst, du kan behöva vänta ett tag tills du kan kolla upp det, men du kommer nästan säkert att vänta längre på att den inbyggda appen kommer tillbaka till App Store.