• Fri. Sep 30th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

FedEx-inkomstenvoorbeeld: is het het bedrijf dat het moeilijk heeft, of alleen de wereld?

Sep 22, 2022

[ad_1]

Pakketbezorgingsgigant FedEx Corp. rapporteert donderdag de volledige fiscale resultaten over het eerste kwartaal, nu de rook optrekt na grimmige financiële cijfers en kostenbesparende plannen die vorige week zijn gepubliceerd en die de aandelen van het bedrijf op zijn kop hebben gezet. grootste wekelijkse daling sinds 1987 en leidde tot grotere zorgen over de Amerikaanse economie.

Analisten zullen waarschijnlijk proberen te achterhalen hoeveel van het slechte nieuws – welke FedEx
FDX,
+1,17%

toegeschreven aan “aanzienlijk” verzwakkende macrotrends in de VS en internationaal – is specifiek voor het bedrijf, zijn sector en de economie. Ze zullen ook proberen te peilen of de plannen om de uitgaven te verminderen nieuw zijn of al vooraf gepland.

FedEx vorige week trok zijn financiële prognose voor het hele jaar, bood zwakke voorlopige resultaten voor het eerste kwartaal en zei dat het tweede kwartaal nog slechter zou kunnen zijn. FedEx zei dat er meer details zouden komen over zijn winstoproep. De voorlopige winst per aandeel over het eerste kwartaal bleef achter bij de verwachtingen. Het bedrijf zei ook dat het plannen om de kosten te verlagen “agressief versnelde”.

“Ik denk dat ik op zoek zou gaan naar inzicht in wat er sinds juni is veranderd, dat ze de volumetrends niet zo snel zagen verslechteren als ze deden, met zo’n aanzienlijk verlies van operationele hefboomwerking”, vertelde Morningstar-analist Matthew Young aan MarketWatch.

Later voegde hij eraan toe: “Ik denk dat het tweede deel daarvan inzicht zou zijn in hoeveel van deze volumezwakte een voortdurende normalisatie is van historisch hoge [business to consumer] pakketvraag versus een materiële verslechtering van de macro-achtergrond voor de wereldhandel.”

De volledige resultaten en telefonische vergadering zullen volgen op een twee jaar durende sterke stijging van de vraag naar pakketten, nadat de pandemie de vraag naar goederen en de marges van FedEx deed toenemen. Ze zullen ook de bredere strijd volgen om de winst en marges te laten groeien bij de Ground- en Express-eenheden, en recent Bloomberg-commentaar opgemerkt:.

Dit is wat u kunt verwachten:

Inkomsten: FedEx maakte donderdag een voorlopige, voor het fiscale eerste kwartaal aangepaste winst van $3,44 per aandeel bekend. Dat was ruim onder de $5,14 die analisten hadden verwacht van FactSet.

Het cijfer van de winst per aandeel lag ook onder de $ 5,16 van Estimize, een platform dat deze schattingen verzamelt van Wall Street-analisten, fondsbeheerders, leidinggevenden en andere onderzoekers.

Omzet: FedEx rapporteerde een voorlopige omzet van $ 23,3 miljard, iets onder de voorspellingen van FactSet van $ 23,6 miljard. Schat de verwachte omzet van ongeveer $ 23,7 miljard.

Aandelenprijs: FedEx-aandelen zijn tot nu toe met 37% gedaald, vergeleken met de daling van 19% voor de S&P 500
SPX,
+0,69%
.
Het aandeel daalde vorige week met bijna 23%, het ergste sinds de duik van 25,6% in de week tot 2 oktober 1987 – de week van de grote marktcrash van dat jaar. Ter vergelijking: concurrent UPS
UPS,
+1,88%

heeft het beter gedaan, met aandelen die dit jaar tot dusver met 16% zijn gedaald.

Wat kun je nog meer verwachten: In het bijzonder zei FedEx dat zijn Express-activiteiten – die versnelde verzending naar elk adres in de VS en service bieden, zowel door de lucht als over de grond aan tientallen landen – te lijden hadden van “macro-economische zwakte in Azië en service-uitdagingen in Europa”, wat leidde tot een verkooptekort van ongeveer $ 500 miljoen in de eenheid, vergeleken met de eigen prognoses van FedEx. De omzet van FedEx’ Ground-activiteiten, waarvan de vrachtwagens pakketten afleveren tussen bedrijven en woningen in de VS en Canada, lag ook ongeveer $ 300 miljoen onder de bedrijfsprognoses.

Die maatregelen omvatten stopzettingen van het inhuren, minder vluchten van luchtdiensten, verminderde activiteiten op zondag binnen de grondactiviteiten en plannen om uiteindelijk vijf bedrijfskantoren en meer dan 90 FedEx-kantoorlocaties te sluiten, die diensten aanbieden zoals printen en kopiëren.

Analisten lijken waarschijnlijk de duur van het gesprek van FedEx te besteden aan het ontleden van wat er is misgegaan en waar, en op zoek naar meer details over de kostenbesparingsplannen. Er kunnen ook vragen zijn over het vermogen om de huidige vraagachtergrond en de eigen kosten te lezen.

“Zoals we allemaal weten, is FedEx geen gewone economische speler, aangezien zijn bedrijf letterlijk elke hoek van de wereldeconomie raakt”, zegt Sheraz Mian, onderzoeksdirecteur bij Zacks. een verslag op vrijdag. “Het tekort aan FedEx Ground, de eenheid die nauw verbonden is met e-commerceleveringen in de VS, heeft gevolgen voor de Amerikaanse consument en operators in de digitale economie. Dit is belangrijk omdat de komende maanden van het jaar het kerstinkopenseizoen omvat.

“Hoe verontrustend de bom van FedEx ook is voor onze lezing van het macrobeeld, we mogen de operationele en managementuitdagingen van het bedrijf niet uit het oog verliezen”, vervolgde hij.

Maar hij zei dat FedEx’s intrekking van zijn vooruitzichten “meer een opmerking was over hun greep op de realiteit op de grond dan het snel veranderende macrolandschap.” Young zei in een onderzoeksnota ook dat de details van FedEx’s opmerkingen over “service-uitdagingen” in Europa “ons niet helemaal duidelijk zijn”.

Elders zei Stephens-analist Jack Atkins in een notitie op vrijdag dat hij voelde dat de plannen van FedEx om de kosten te verlagen “incrementeel” waren ten opzichte van een driejarenplan dat FedEx eind juni op de analistendag had uiteengezet.

“We zoeken naar FedEx om de verwachte besparingen van deze acties te kwantificeren tijdens zijn winstoproep volgende week, evenals plannen te schetsen om extra kostenacties voort te zetten die het van plan was de komende jaren te ondernemen”, zei hij.

De grondactiviteiten van FedEx zijn onlangs ook gestopt met het werken met chauffeurs voor contractleveringen onder toezicht van aannemer Sepncer Patton, die heeft gezegd dat veel van die aannemers financieel in de problemen komen nu de vraag naar e-commerce afkoelt en de arbeids- en brandstofkosten stijgen. volgens FreightWaves. Die beslissing kwam kort nadat FedEx het adviesbureau van Patton had aangeklaagd wegens die beschuldigingen, aldus de outlet. Patton, wiens chauffeurs meer dan 200 routes in 10 staten voor FedEx afhandelen, had op sommige routes om meer loon per mijl en per stop gevraagd. volgens Bloomberg.

Onderzoek van Wolfe zei dat meer duidelijkheid van het management tijdens de winstoproep het aandeel zou kunnen verhogen, op voorwaarde dat Wall Street zicht krijgt op de bodem.

“We denken dat de waardering zal stijgen als we het vertrouwen kunnen winnen dat we op het dieptepunt zitten”, zeiden ze. “We denken ook dat de omvang van de misser de zaak voor materiële verandering nieuw leven moet inblazen, met zoveel om duidelijk op te lossen.”

[ad_2]