• Sun. Jun 4th, 2023

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Elon Musk erbjuder sig att köpa Twitter

Apr 14, 2022

Teslas vd och miljardär Elon Musk köpte nyligen 9,2% av Twitter-aktien, vilket ökade dess värdering med 27% under de följande dagarna och gjorde honom till den största enskilda aktieägaren i företaget för sociala medier. Strax efter tillkännagivandet av Musks investering i Twitter meddelade vd Parag Agrawal att han också läggs till i företagets styrelse – innan han vänder sig efter en vecka med udda tweets från Musk.

Nu har Musk meddelat sin avsikt att köpa företaget direkt: han säger att han skulle betala 54,20 dollar per aktie för Twitter (tack, BBC). Musk tillade att om erbjudandet inte accepterades “skulle jag behöva ompröva min position som aktieägare.”

Musk har beskrivit sig själv som “en yttrandefrihetsabsolut” tidigare, och i en anmälan till den amerikanska finansregulatorn säger han: “Jag investerade i Twitter eftersom jag tror på dess potential att vara plattformen för yttrandefrihet runt om i världen, och jag anser att yttrandefrihet är ett samhälleligt krav för en fungerande demokrati.

“Men sedan jag gjorde min investering inser jag nu att företaget varken kommer att trivas eller tjäna detta samhälleliga imperativ i sin nuvarande form. Twitter måste omvandlas till ett privat företag.

“Som ett resultat erbjuder jag att köpa 100 % av Twitter för 54,20 USD per aktie i kontanter, en premie på 54 % under dagen innan jag började investera i Twitter och en premie på 38 % under dagen innan min investering offentliggjordes. erbjudandet är mitt bästa och sista erbjudande och om det inte accepteras skulle jag behöva ompröva min position som aktieägare.

“Twitter har enastående potential. Jag kommer att låsa upp det.”

Affären skulle värdera företaget för sociala medier till 43,4 miljarder dollar.

Tja, den här kommer helt klart att springa och springa. Det verkar som att Twitter-personal kanske inte är så glad ändå, så hur detta kommer att skaka ut är någons gissning.