• Thu. Jun 1st, 2023

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Deze ster-hedgefondsmanager zegt dat sommige grote tech-namen nu waardespelen zijn, aangezien hij een meme-aandelenfavoriet kortsluit

Jun 24, 2022

[ad_1]

Aandelen zijn weer aan het herstellen, dat is tenminste de sfeer van futures.

Dat is een dag nadat de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, aan de wetgevers bevestigde, wat de markten al wisten: dat een zachte economische landing lastig kan zijn om het inflatiebeest te temmen.

Samen met gemiddelde beleggers hebben hedgefondsen dit jaar een moeilijke start gehad. Managers daalden in mei met ongeveer -0,56% en presteerden 1,49% beter dan de Nasdaq, maar bleven achter bij de S&P 500
SPX

met 0,57%, volgens het Eurekahedge-rapport.

Maar één manager heeft dit jaar wat winst behaald. dat is AQR Capital Management’s oprichter Cliff Asness, wiens Equity Market Neutral Global Value-strategie dit jaar tot nu toe met 48% is gestegen, terwijl zijn absolute return-strategie 35% is gestegen, volgens CNBC, dat hem eind woensdag interviewde.

In onze oproep van de dagAsness biedt een aantal aandelenkeuzes uit zijn kwantitatieve proces en daagt de meme-menigte uit over zijn AMC Entertainment
AMC

korte positie. Ten eerste heeft de stermanager de bredere markten aangeroerd en hoe hij tegenwoordig over zwaar getroffen obligaties denkt.

“We hebben niet zo’n hekel aan ze als zes maanden geleden,” vertelde Asness CNBC. “Als je me zou dwingen, zou ik zeggen dat we negatief zijn over obligaties, ook in de trendvolgende wereld die niet echt naar waarde kijkt en in de wereld van managed futures zijn we zeker short-obligaties.”

“Ik denk niet dat ik kan zeggen dat obligaties een waardespel zijn”, zei hij, en dat in tegenstelling tot een paar technische namen die hij met tegenzin deelde. ‘Dit betekent niet dat als we in een recessie terechtkomen, er geen grote obligatierally zal zijn, maar als we kijken naar de dingen waarmee we de rendementen vergelijken, zijn obligaties aanzienlijk minder rampzalig. Maar dat is vernietigend met vage lof.”

Zou zijn waardespelen in de problemen komen als er een recessie aanbreekt? asness gezegd zijn strategen zijn niet zo gevoelig voor macrofactoren, deels omdat ze geen grote industriële weddenschappen aangaan. “Ik denk niet dat we een heel directe gok hebben op recessie versus niet-recessie.”

Hij zei dat ze vasthouden aan een aantal value-plays in de portefeuille omdat ze die exposure altijd willen hebben en vooral “wanneer het er heel, heel goedkoop uitziet”. Hoewel er in juni een daling van de waarde was, zijn de hoogtepunten zo hoog dat ze verbonden zijn met de technologiebubbel als het gaat om relatieve prijzen tussen waarde en groei, zei hij.

CNBC

Wat betreft value-play-aandelen die in zijn playbook vallen – goedkoop, winstgevend, laag risico en met een goed momentum – wees Asness op techgiganten Meta Platforms
META

en Amazon
AMZN,

een daling van 53% en 34% tot nu toe.

“Zowel Meta als Amazon zijn nu over het algemeen geliefd bij ons proces. Ze zijn goedkoop in vergelijking met hun collega’s… we doen branchevergelijkingen en ze zijn niet altijd perfect – Meta is sociale media en Amazon is internetdetailhandel… maar ze zien er allebei goed uit in een combinatie van waarde, winstgevendheid en beleggen met een laag risico… Amazon is goed op alle drie’, zei hij.

In zijn bredere interview met CNBC stelde Asness ook een uitdaging voor de memes en kondigde hij een nieuwe shortpositie aan AMC Entertainment. “Het is verschrikkelijk voor alles waar we om geven”, aldus Asness gezegd. “Het is super duur, super onrendabel en super hoge bèta en volatiliteit.”

‘Ik daag alle meme-maniakken uit om te proberen ons pijn te doen,’ stootte hij uit.

te oordelen naar de Twitter reactie tot nu toe, het lijkt erop dat de meme-menigte niet achteruitgaat, terwijl AMC in de premarket met 1,5% is gestegen.

het geroezemoes

“Gigantische geldovens.” Zo is Tesla
TSLA

CEO Elon Musk beschrijft de fabrikant van elektrische voertuigen twee nieuwste fabrieken.

EV-groep Polestar zal debuut op de Nasdaq vrijdag na de deal met het speciale overnamebedrijf Gores Guggenheim
GGPI
was goedgekeurd.

Voorraad in restaurants in Darden
DRI

is gestegen nadat het bestuur $ 1 miljard aan aandeleninkoop heeft goedgekeurd.

Accenture voorraad
ACN

is vallen op een winst mis voor het adviesbureau.

Berkshire Hathaway van Warren Buffett
BRK

BRK

openbaar gemaakt kopen nog eens 9,6 miljoen aandelen van Occidental Petroleum
OXY.

Die aandelen zijn op.

JPMorgan zegt dat investeerders hebben meer geld nu weggestoptdan tijdens de begindagen van de COVID-19-pandemie.

Powell gaat op weg naar zijn tweede getuigenisdag op Capitol Hill, die om 10.00 uur Eastern begint. De wekelijkse aanvragen voor werkloosheid kwamen iets hoger uit dan de consensus, en de indexen voor inkoopmanagers voor productie en diensten van S&P Global in de VS moeten nog komen.

de markten

Aandelenfutures
ES00

YM00

NQ00

hoger zijn geworden, met obligatierendementen
BX:TMUBMUSD10Y

BX:TMUBMUSD02Y

versoepeling terug, terwijl olie
CL

BRN00

blijft vallen, een dag later genoegen nemen met een dieptepunt van zes weken. Bitcoin
BTCUSD

blijft rond de $ 20.000 schommelen.

De grafiek

Aandelen van autoleveranciers zijn grotendeels ingeprijsd in een economische recessie en hebben “nog steeds een levendige rugwind”, zegt Luke Junk, onderzoeksanalist bij Baird. Hij zegt dat beleggers op zoek zijn naar ‘reeds vervaagde sectoren’. moeten hun ogen uitkijken naar bedrijven die zich bezighouden met elektrificatie, actieve veiligheid en voertuigtechnologie. Gentherm
THRM

en Aptiv
APTV

zijn twee oververkochte namen die opvallen voor Junk.

FactSet, Baird

de tickers

Dit waren de meest gezochte tickers op MarketWatch vanaf 06.00 uur Eastern:

Willekeurige leest

Zes van ‘s werelds meest leefbare steden zijn in Europa.

De ouders van transgenderkinderen putten hun spaargeld naar vluchten voor conservatieve staten.

Een sneldenkende coach redde het leven van zwemster Anita Alvarez op een internationale wedstrijd op woensdag:

Need to Know begint vroeg en wordt bijgewerkt tot de openingsbel, maar Registreer hier om het eenmalig in uw e-mailbox te krijgen. De e-mailversie zal rond 7.30 uur Pasen worden verzonden.

Wil je meer voor de komende dag? Meld je aan voor The Barron’s Dailyeen ochtendbriefing voor investeerders, inclusief exclusief commentaar van de schrijvers van Barron’s en MarketWatch.[ad_2]