• Fri. Sep 30th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Deze ervaren geldmanager heeft het allemaal gezien. En deze 19 dividendaandelen passeren nu zijn strenge kwaliteitsscherm.

Jul 2, 2022

[ad_1]

Lewis Altfest’s tijd in de financiële sector beslaat zeven decennia. Hij heeft een aantal adviezen voor beleggers die niet gewend zijn aan maagverscheurende koersbewegingen.

Hij richtte Altfest Personal Wealth Management op in 1983 nadat hij als algemeen partner en onderzoeksdirecteur Lord Abbett & Co had gewerkt. Daarvoor was hij analist voor verschillende bedrijven, waaronder Lehman Brothers.

Hieronder past Altfest zijn methodologie aan voor een scherm van dividendaandelen om beleggers te helpen turbulente markten te doorstaan.

Altfest, wiens bedrijf ongeveer $ 1,5 miljard beheert voor particuliere klanten, had het volgende advies voor langetermijnbeleggers die misschien moeite hebben om door een bearmarkt te wachten op betere tijden in het verschiet: “Beren komen naar het achterdek op zoek naar voedsel. We zijn niet bang voor ze. We kloppen op de achterruit en ze rennen weg. Mijn advies voor jonge mensen is: wees niet bang voor de berenmarkt voor aandelen! Het kan even duren voordat de beer wegrent, maar het gebeurt altijd.”

Toen hem werd gevraagd naar de zorgen van zijn klanten dit jaar, zei Altfest dat de meesten “nog niet in paniek zijn geraakt”, en dat het meestal nieuwere klanten zijn die het meest nerveus zijn over de huidige omgeving, waarin stijgende rentetarieven de voorraad en waarderingen van obligaties.

Hij merkte op dat hij door eind 2021 kassaldi op te bouwen en kortlopende obligaties aan te houden, in een positie was om dit jaar te profiteren van prijsdalingen.

Hij zei: “We zijn uit de buurt van volatiliteit gebleven”, wat tot uiting komt in de onderstaande methode voor aandelenscreening.

Toen hem werd gevraagd naar een voorbeeld van een investering die dit jaar goed stand heeft gehouden, noemde Altfest het Lazard Global Listed Infrastructure Fund
GLIFX.

Hier is hoe het tot en met 28 juni heeft gepresteerd, met de S&P 500
SPX

toegevoegd ter referentie (met herbelegde dividenden voor beide):

FactSet

Altfest zei dat hij en zijn collega’s voor de lange termijn geïnteresseerd waren in biotechnologie, “die is getroffen en een rooskleurige toekomst heeft”, en internationale allocatie, “in het bijzonder opkomende markten”. Hij noemde de iShares Biotechnology ETF
IBB

en het Matthews Asia Innovators Fund
MATFX

als twee brede vehikels die hij en zijn team van investeringsmanagers hebben gebruikt voor een brede blootstelling aan die delen van de markt.

Amerikaanse dividendaandelen screenen

In januari zei Altfest dat beleggers “hoog kochten”. De S&P 500 begon het jaar met een forward koers-winstverhouding van 21,5 – de forward P/E van de Amerikaanse referentie-index is sindsdien met 24% gedaald tot 16,4.

Voor veel van Altfest’s klanten is inkomen een primaire doelstelling. Dit heeft de afgelopen jaren geleid tot een focus op aandelen met aantrekkelijke dividendrendementen. Zelfs met de stijgende rentevoeten van dit jaar, is het rendement op 10-jaars US Treasury notes
BX:TMUBMUSD10Y

is 3,17%, wat niet erg aantrekkelijk is omdat obligaties het groeipotentieel op lange termijn van aandelen missen.

Nu de aandelenkoersen zo sterk zijn gedaald en met een verzwakkende economie in gedachten, heeft Altfest enkele wijzigingen aangebracht in zijn aanbevolen initiële screeningcriteria voor dividendaandelen. Hij stelt nu voor om te beginnen met een dividendrendement van ten minste 3,5% (tegenover zijn vorige 3%), met schattingen voor een stijging van de omzet en winst met 3% tot 4% (een daling ten opzichte van zijn eerdere bereik van 4% tot 5%).

Hij wil ook vasthouden aan een strategie met lage volatiliteit, met een bèta van 1 of minder. Bèta is een maatstaf voor prijsvolatiliteit in de tijd. Voor dit scherm geeft een bèta van minder dan 1 aan dat de prijs van een aandeel het afgelopen jaar minder volatiel is geweest dan de S&P 500.

Zo hebben we de S&P 500 gescreend op kwaliteitsdividendaandelen:

  • Bèta voor de afgelopen 12 maanden van 1 of minder, vergeleken met de prijsbeweging van de hele index: 324 bedrijven.

  • Dividendrendement van minimaal 3,5%: 64 bedrijven.

  • Geschatte winst per aandeel voor 2024 stijgt met ten minste 4% vanaf 2023, gebaseerd op consensusschattingen van analisten gepolst door FactSet. Altfest stelde voor om zo ver te gaan omdat het de vertekening van de schattingen voor het lopende jaar van de werkelijke EPS-resultaten zou voorkomen. Dit bracht de lijst terug tot 45 bedrijven.

  • Geschatte omzet voor 2024, een stijging van ten minste 4% ten opzichte van 2023, gebaseerd op consensusschattingen van analisten gepolst door FactSet. De schattingen voor inkomsten en verkopen waren gebaseerd op kalenderjaren, niet op de boekjaren van bedrijven, die vaak niet overeenkomen met de kalender. Dit laatste filter verkleinde de lijst tot 19 aandelen.

Hier zijn ze, gesorteerd op dividendrendement:

Bedrijf

ticker

Dividendrendement

Verwachte stijging van de WPA – 2024

Verwachte omzetstijging – 2024

Vornado Realty Trust

VNO

7,19%

43%

8%

Oneok Inc.

OKE

6,56%

5%

8%

Philip Morris International Inc.

P.M

4,88%

9%

6%

Walgreens Boots Alliance Inc.

WBA

4,66%

6%

4%

International Business Machines Corp.

IBM

4,65%

4%

5%

Pinnacle West Capital Corp.

PNW

4,65%

6%

4%

Federal Realty Investment Trust

FRT

4,35%

14%

7%

VF Corp.

VFC

4,34%

10%

7%

Vastgoed Inkomen Corp.

O

4,30%

7%

11%

Trust Financial Corp.

TFC

3,97%

10%

5%

Kimco Realty Corp.

KIM

3,93%

16%

5%

Amerikaanse Bancorp

USB

3,92%

7%

4%

Darden Restaurants Inc.

DRI

3,92%

11%

6%

Zuid Co.

DUS

3,85%

9%

4%

Hoofd Financiële Groep Inc.

PFG

3,76%

7%

5%

Cardinal Health Inc.

CAH

3,68%

8%

5%

Digital Realty Trust Inc.

DLR

3,63%

20%

7%

Morgan Stanley

MEVROUW

3,58%

13%

4%

Ventas Inc.

videorecorder

3,52%

59%

7%

Bron: FactSet

Klik op de tickers om uw eigen onderzoek over een van de bedrijven te beginnen.

Klik hier voor Tomi Kilgore’s gedetailleerde gids voor de schat aan gratis informatie op de MarketWatch-citaatpagina.

Een voorraadscherm op basis van een beperkt aantal factoren dient slechts als uitgangspunt voor verder onderzoek. Als u geïnteresseerd bent in een van de aandelen op de lijst, moet u zelf meer te weten komen over de bedrijven en langetermijnvooruitzichten van bedrijven om uw eigen mening te vormen.

Meer dekking halverwege het jaar:

[ad_2]