• Sun. Jun 4th, 2023

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

De beste actiefilms op Amazon Prime Video in 2023

Jan 5, 2023

[ad_1]

Amazon Prime Video-logo op een smartphone
Kicking Studio/Shutterstock.com

De selectie van films op Amazon Prime Video kan ontmoedigend zijn, vooral als het gaat om het zeer variabele actiegenre. Hier zijn 10 betrouwbaar vermakelijke actiefilms die je kunt streamen op Amazon Prime Video.

Bijwerken, 18-7-22: We hebben onze keuzes bekeken en we zijn er nog steeds van overtuigd dat dit de beste actiefilms zijn waarmee je gratis kunt streamen een Amazon Prime-account.

Apocalypto

Aan de oppervlakte, Mel Gibson’s Apocalypto klinkt als een ontoegankelijk filmisch experiment, dat zich afspeelt in het 16e-eeuwse Yucatan (in wat later Mexico zou zijn) met een dialoog volledig in de oude Maya-taal. Maar Gibson maakt een spannende actiefilm in deze onbekende setting, die een herkenbaar verhaal vertelt over een wanhopige man die racet om zijn gezin te redden. Die man vecht tegen leden van een letterlijk moordende rivaliserende stam, die door de dichte, onontgonnen jungle rent, maar de emotionele en verhalende inzet blijft universeel en tijdloos.

Hooglander

De veelzijdige film/tv-franchise over onsterfelijke krijgers begon met het origineel Hooglander, met in de hoofdrol Christopher Lambert als een 16e-eeuwse Schotse clanlid die nu in 1985 in New York City woont. Lamberts Connor MacLeod vecht tegen andere onsterfelijken in een strijd om als laatste overeind te blijven en de mysterieuze ‘prijs’ te winnen.

De vechtscènes combineren ouderwets zwaardvechten met sci-fi-effecten, en de actie speelt zich door de eeuwen heen af. Sean Connery speelt de rol van Connors mentor, Clancy Brown zorgt voor een dreigende schurk en de soundtrack van Queen-nummers geeft het verhaal een passend episch gevoel.

eerlijke dief

Het is misschien niet de beste film uit de late carrière van Liam Neeson actie-ster periodemaar eerlijke dief is een solide thriller met een betrouwbaar meeslepende uitvoering van Neeson. Neeson speelt Tom Dolan, een beruchte bankrover, die van plan is om legitiem te gaan omwille van zijn nieuwe vriendin Annie (Kate Walsh). Maar de FBI-agenten die zijn zaak behandelen, besluiten hem te elimineren en zijn geld te nemen, dus hij moet zijn naam zuiveren en Annie beschermen. Er zijn enkele spannende achtervolgingen en spannende confrontaties, en Neeson brengt gravitas naar het B-filmconcept.

VERWANT: Liam Neeson’s actiethrillerfilms streamen

JCVD

Jean-Claude Van Damme laat een andere kant van zijn persoonlijkheid zien in het zelfbewuste actiedrama JCVD. Zoals de titel al aangeeft, speelt Van Damme een versie van zichzelf, een actiester wiens gloriedagen achter hem liggen. De filmversie van Van Damme heeft geen werk en zit vast in een voogdijgevecht met zijn ex-vrouw.

Maar wanneer hij per ongeluk midden in een gijzeling bij een bank terechtkomt, krijgt hij de kans om zichzelf te bewijzen als een echte held. De film combineert een meditatie over beroemdheden en Van Damme’s eigen persona op het scherm met een bevredigende, goed gemaakte thriller.

Schok

Amazon origineel film Schok speelt Kate Beckinsale als een vrouw met een ongewone aandoening: ze heeft een intermitterende explosieve stoornis, waardoor ze in wezen de Hulk is als ze boos wordt, en paden van vernietiging in haar kielzog achterlaten. Ze houdt haar toestand onder controle via een speciaal apparaat dat elektrische schokken afgeeft, maar wanneer de eerste man in jaren die ze zichzelf toestaat dichtbij te komen wordt gedood, gaat ze tekeer tegen de verantwoordelijke criminelen.

De film heeft een speelse toon en veel absurde actiescènes, en Beckinsale is een genot als de misantropische hoofdrolspeler.

VERWANT: De 10 beste originele films op Amazon Prime Video voor 2022

Skyfall

De beste van de vijf films met Daniel Craig als Britse superspion James Bond, Skyfall combineert eersteklas actie met een onverwacht persoonlijk verhaal voor zowel Bond als zijn MI6-baas, M (Judi Dench). Javier Bardem speelt een van de engste Bond-schurken, die over voorkennis beschikt die hij gebruikt om M en MI6 neer te halen. Terwijl Bond worstelt met zijn verleden en zijn plaats in een veranderende wereld, blijft hij loyaal aan M en haalt hij zijn tegenstanders neer in actiescènes die zowel stijlvol als betekenisvol zijn.

Snelheid

Jan de Bont’s Snelheid beschikt over een van de beste high-concept pitches ooit: een terrorist plant een bom op een stadsbus die zal ontploffen als de bus vertraagt ​​tot minder dan 80 mijl per uur. Binnen dit heerlijk absurde uitgangspunt schitteren Keanu Reeves en Sandra Bullock als de enige mensen aan boord van de bus die de terrorist kunnen dwarsbomen en het leven van de passagiers kunnen redden. De Bont houdt de spanning constant en plaatst nieuwe obstakels in de weg terwijl de bus door Los Angeles raast, altijd maar een moment verwijderd van een ramp.

VERWANT: De 10 beste actiefilms om gratis te streamen in 2022

Star Trek Into Darkness

De tweede film in de reboot Star Trek film serie, Star Trek Into Darkness zet regisseur JJ Abrams’ actiegerichte benadering van de sci-fi franchise voort. Hij presenteert een nieuwe versie van classic trektocht schurk Khan Noonien Singh (Benedict Cumberbatch), die het opneemt tegen Capt. Kirk (Chris Pine) en de rest van de Enterprise-crew. Abrams vernietigt een hele stad in de finale, maar hij balanceert de grootschalige actie met een actueel, serieus verhaal over geheime oorlogvoering en persoonlijke wraak.

de terminator

Terwijl hij nauwelijks een woord zegt, belichaamt Arnold Schwarzenegger een van de beste actiefilmantagonisten aller tijden als het titelpersonage in de terminator. Hij speelt een cyborg die vanuit de toekomst is gestuurd om serveerster Sarah Connor (Linda Hamilton) te vermoorden voordat ze de toekomstige redder van de mensheid kan baren. James Cameron’s combinatie van grote sci-fi-ideeën en ruige actie lanceerde een grote franchise, maar dit slordige eerste deel presenteert een rechttoe rechtaan visie die visceraal opwindend blijft.

VERWANT: De beste originele tv-serie op Amazon Prime Video in 2021

Top Gun

Tom Cruise vestigde zijn positie als een van ‘s werelds grootste filmsterren met bombastische militaire actiefilm Top Gun. Hij speelt marinepiloot Pete “Maverick” Mitchell, die is aangenomen voor een opleiding aan een elite vliegschool. Maverick concurreert met zijn mede-stagiairs in spannende luchtscènes van regisseur Tony Scott, maar zet die competitie vervolgens opzij voor een climaxmissie. Even cheesy als opwindend, Top Gun stijgt op het charisma van zijn sterren en Scott’s kinetische, agressieve filmmaken.[ad_2]