• Sun. Dec 4th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Caroline Kennedy zegt dat de VS zich meer moet bezighouden met de Stille Oceaan

Nov 18, 2022

[ad_1]

SYDNEY (AP) – Nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Australië Caroline Kennedy zei vrijdag dat de Verenigde Staten meer moeten samenwerken met de Pacific-regio op een moment dat China zijn aanwezigheid bevestigt.

Kennedy sprak met verslaggevers op Sydney International Airport na aankomst om haar nieuwe rol op zich te nemen. Ze moet maandag formeel haar geloofsbrieven presenteren en een functie vervullen die al 18 maanden vacant is.

Op de vraag of de VS de afgelopen decennia van de Stille Oceaan waren afgedreven, zei Kennedy dat ze op de toekomst was gericht.

“Dit is een kritiek gebied in de regio en ik denk dat de VS meer moet doen. We zetten onze ambassades er weer in en het Peace Corps komt eraan, en USAID komt terug en we komen terug’, zei ze.

“We zijn er een tijdje niet geweest, maar ik denk dat dat allemaal enorm positief is, en ik denk dat de samenwerking tussen de VS en Australië een grote impact zal hebben.”

Politieke cartoons over wereldleiders

Politieke tekenfilms

Kennedy, de dochter van wijlen president John F. Kennedy, was ambassadeur in Japan tijdens de regering-Obama.

De Stille Oceaan is van grote persoonlijke betekenis, zei ze, “sinds mijn vader in de Stille Oceaan diende en werd gered door twee Solomon Islanders en een Australische kustwachter.”

“Mijn familie-erfgoed is iets waar ik erg trots op ben, en ik probeer ernaar te leven”, vertelde ze aan verslaggevers. “Ik denk dat het feit dat het iets betekent voor mensen over de hele wereld, me echt trots maakt en dat ik het waardig wil zijn en doen wat ik kan om de waarden voort te zetten waar mijn vader naar leefde.”

Gevraagd naar de groeiende assertiviteit van China in de regio, zei ze dat haar focus lag op het Amerikaanse partnerschap met Australië op het gebied van veiligheid, economische betrokkenheid, klimaatverandering en gezondheid.

“Ik denk dat China hier zeker sterk aanwezig is in de regio, maar ik denk dat ons partnerschap dat ook doet”, zei ze.

Kennedy zei dat ze 36 jaar geleden voor het eerst Australië bezocht tijdens haar huwelijksreis.

Ze zei dat ze had gehoord dat president Joe Biden COVID-19 had opgelopen, maar er nog niet met hem over had gesproken.

“Ik wens hem het beste”, zei ze. “Hij is sterk en gezond, en ik hoor natuurlijk dat hij zeer milde symptomen heeft, dus hopelijk zal hij zich snel beter voelen.”

Kennedy verspilde geen tijd aan het op een rij zetten van de media. Toen een verslaggever een vraag begon te stellen terwijl een andere nog aan het woord was, grapte Kennedy: “Heb je net over een vrouw gepraat?”

“Ik, dat deed ik”, antwoordde de verslaggever, op algemeen gelach.

Kennedy weigerde ook vragen te beantwoorden over Australische sporten, waaronder cricket.

“Nou, ik weet dat er veel sporten zijn, in die zin dat er veel strikvragen zijn bij sport, dus ik beantwoord geen sportvragen,” zei ze.

Copyright 2022 Associated Press. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of herverdeeld.

[ad_2]