• Sat. Jul 2nd, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Bybit sluit schikkingsovereenkomst met Ontario Securities Commission

Jun 24, 2022Bybit kondigde aan dat het donderdag een schikkingsovereenkomst heeft bereikt met de Ontario Securities Commission (OSC), een dag nadat de OSC een verklaring van beschuldigingen had uitgebracht tegen het handelsplatform voor crypto-activa.

De overeenkomst omvat verschillende maatregelen die Bybit moet nemen in het kader van registratiegesprekken met de Canadese toezichthouder. Deze aankondiging komt na de OSC heeft financiële boetes uitgedeeld tegen Bybit en KuCoin, die schending van effectenwetten claimen en niet-geregistreerde handelsplatforms voor crypto-activa exploiteren.

Volgens de schikkingsovereenkomst heeft Bybit inkomsten van in totaal ongeveer $ 2,47 miljoen teruggestort en de OSC $ 7.707 (CAD 10.000) voor kosten gecompenseerd. Als onderdeel van de overeenkomst werden geen extra geldboetes opgelegd aan Bybit.

Bybit kondigde ook aan dat het geen nieuwe rekeningen van inwoners van Ontario zou accepteren, geen nieuwe goederen zou verstrekken aan bestaande rekeningen van investeerders in Ontario, of marketing- en promotie-inspanningen zou uitvoeren die gericht waren op inwoners van Ontario.

Registratiebesprekingen met de provinciale toezichthouder zijn momenteel aan de gang en als het proces mislukt, zal Bybit de activiteiten in Ontario staken. Beleggers die al cryptocurrencies op Bybit bezitten, moeten hun posities in specifieke beperkte producten beëindigen, zoals hefboomcontracten, margehandel of kredietverlenging. Tegoeden of activa van particuliere beleggers in Ontario die niet zijn uitgegeven of niet worden gebruikt, kunnen worden gebruikt voor onbeperkte producten of worden teruggetrokken van het Bybit-platform, aldus de beurs.

Ben Zhou, mede-oprichter en CEO van Bybit merkte in een verklaring op dat:

“We waarderen de inspanningen van de OSC om investeerders in Ontario te beschermen en kijken ernaar uit om in alle opzichten samen te werken met de OSC bij het registratieproces.”

Cointelegraph nam contact op met Bybit voor aanvullende opmerkingen, maar ontving geen reactie op de tijd van de pers. Dit verhaal wordt bijgewerkt naarmate er meer informatie beschikbaar komt.

Verwant: Canadese toezichthouder neemt handhavingsmaatregelen tegen Bybit en KuCoin

Het besluit van de toezichthouder was het laatste in een reeks van waarschuwingen en juridische stappen genomen tegen crypto-uitwisselingen die diensten verlenen aan consumenten in Ontario. In maart 2021 vaardigde de OSC een deadline uit voor crypto-bedrijven die in Ontario actief zijn om zich tegen april te registreren bij de effectenwetten van de provincie. Ontario heeft acht geregistreerd cryptocurrency-handelsplatforms, waaronder Fidelity Digital Assets, Bitvo en Bitbuy, vanaf 1 juni.