• Sun. Dec 4th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Breid uw MacBook Pro-opslag uit met behulp van de SD-kaartsleuf

Sep 28, 2022

[ad_1]

MacBook M1 Pro- en Max-modellen naast elkaar

Heb je een nieuwe MacBook Pro, maar maak je je zorgen over het vol raken van de schijf? De notebooks van Apple zijn notoir moeilijk te upgraden, maar er zijn andere manieren om je beschikbare ruimte te vergroten ten koste van de snelheid.

Optie 1: JetDrive Lite van Transcend

De JetDrive Lite 330 is de nieuwste versie van Overstijgen‘s MacBook-opslaguitbreiding. Het bedrijf heeft eerder vergelijkbare producten gemaakt voor eerdere modellen zoals de Retina MacBook Pro, maar door de beslissing van Apple om de SD-kaartsleuf te verwijderen, verdween de JetDrive voor een tijdje.

Transcend JetDrive 330 Lite

512GB,JetDriveLite 330,MBP 14″&16″ 21 & rMBP 13″ 12-E15

Vergroot de opslagruimte van uw 14 of 16-inch MacBook Pro 2021 op een gemakkelijke manier met Transcend’s JetDrive Lite 330. Deze uitbreiding past in uw SD-kaartsleuf en sluit naadloos aan op het chassis, waardoor u 512 GB of 1 TB extra ruimte toevoegt.

Nu is hij terug en klaar voor gebruik met de 2021 14- en 16-inch MacBook Pro-modellen, waaraan Apple een SD-kaartlezer heeft toegevoegd. Dit alles-in-één apparaat is verkrijgbaar in de formaten 512 GB en 1 TB en werkt met de nieuwste MacBook Pro-modellen. Houd er rekening mee dat de opties van 256 GB en 128 GB alleen werken met de oudere 13-inch Retina MacBook pro van 2012 tot begin 2015.

Transcend JetDrive Lite 330
Overstijgen

De JetDrive zit gelijk met je MacBook-chassis, waardoor hij niet uitsteekt en schade aan je kaartlezer veroorzaakt. Je kunt hem verwijderen met een vingernagel of dun voorwerp wanneer je de kaartlezer voor andere doeleinden wilt gebruiken of hem aangesloten laten en genieten van de extra ruimte.

Optie 2: BaseQi’s microSD-adapter

De andere optie is de BaseQi 420A microSD-adapterdie bijna identieke functionaliteit biedt als de JetDrive met één voorbehoud: u moet uw eigen microSD-kaart leveren om opslagruimte toe te voegen.

BaseQi 420A microSD-adapter

Verkrijgbaar in zilver of spacegrijs, passend bij uw MacBook Pro 2021, de adapter zit vlak in het chassis en kan eenvoudig worden verwijderd met een scherpe vingernagel of een ander dun randje. Je kunt tot 2 TB aan opslagruimte toevoegen als je diepe zakken hebt, want dat is het grootste microSD-kaartformaat dat momenteel beschikbaar is.

BaseQi 420A microSD-adapter
BaseQi

Het voordeel van het kiezen van de BaseQi-adapter is flexibiliteit. Misschien wilt u maar een kleine hoeveelheid extra opslagruimte en heeft u misschien extra microSD-kaarten rondslingeren. U kunt er ook voor kiezen om uw microSD-kaart op een later tijdstip te upgraden. U kunt misschien rondkijken om een ​​goedkope microSD-kaart te vinden, hoewel het prijsverschil tussen de twee benaderingen niet zo groot is.

De SD-kaartlezer is traag

Een nadeel van deze aanpak dat de moeite waard is om in gedachten te houden, is dat de SD-kaartlezer van je MacBook Pro lang niet zo snel is als de interne schijf. Appel bevestigt UHS-II-ondersteuning op hun website, wat betekent dat je met een compatibele UHS-II-kaart snelheden van ongeveer 300 MB/sec kunt halen.

Dit maakt elke opslag in uw SD-kaartsleuf ongeschikt voor doeleinden die snelle toegang nodig hebben, zoals het starten van apps en het bewerken van video met hoge bitrate. Je zou de SD-kaart kunnen gebruiken voor: een back-up van je Mac maken met Time Machinemaar houd er rekening mee dat deze aanpak misschien niet ideaal is, omdat het verliezen van je Mac ook zou betekenen dat je je back-up verliest.

VERWANT: Hoe maak je een back-up van je Mac en herstel je bestanden met Time Machine

[ad_2]