• Sat. Jun 25th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Bitcoin Perpetual Open Interest suggereert kort knijpen tot crash

Jun 24, 2022


De Bitcoin-crash van vorige week was een brute voor de markt. Het zag het digitale activum zijn houvast verliezen van waar het net onder de $ 30.000 trending was om te crashen naar het midden van $ 17.000 voordat een herstel was begonnen. Met de nieuwe week begon de markt in het groen te verschijnen. Maar aangezien bitcoin worstelt om boven de $ 20.000 te blijven, blijft de vraag wat zo’n crash heeft veroorzaakt.

Een korte kneep

De open interesse van bitcoin in daders was de afgelopen weken gestegen. Dit is zo gebleven tijdens de marktcrash en het daaropvolgende herstel. De open renteniveaus, voornamelijk de stijging en daling, in de aanloop naar en tijdens de bitcoin-crash hebben echter alles te maken met een short squeeze.

Verwante literatuur | Volgens de cijfers: de slechtste Bitcoin-beermarkten ooit

Woensdag bereikte de open belangstelling voor bitcoin-perps uiteindelijk een nieuw record van 335.000 BTC na een week van onvoorspelbare bewegingen. Dit was toen bitcoin onder de $ 21.000 was gedaald. Toen de prijs van het digitale actief begon te herstellen, was de open belangstelling voor daders snel afgenomen. Bewegingen als deze worden geassocieerd met een shortsqueeze, wat in het geval hetzelfde was. Eentje die voorafging aan een andere crash tijdens het weekend.

Bitcoin open rente

Open interest remains elevated | Source: Arcane Research

Hetzelfde gold voor het weekend. De openstaande interesse in perps was opnieuw gestegen, deze keer tot 325.000 BTC, na grillige bewegingen toen de prijs daalde tot halverwege de $ 17.000. Sindsdien is er opnieuw een daling van de open rente geregistreerd, aangezien de prijs van BTC zich heeft hersteld, zij het deze keer langzamer.

Bitcoin Perps handelen met korting

Bitcoin-persen handelen nog steeds met korting ten opzichte van de spotprijzen. Dit is geen verrassing, aangezien de financieringspercentages van bitcoin neutraal tot onder neutraal zijn gebleven, zelfs tijdens de crash en de massale uitverkoop. Bovendien is er niets belangrijks gebeurd met betrekking tot de bitcoin-perps door de crash en het uiteindelijke herstel,

Financieringstarieven

Funding rates below neutral | Source: Arcane Research

Interessant is dat de financieringspercentages nu onder neutraal zijn gebleven, terwijl de prijs van BTC worstelt met meer dan $ 20.000. Een plaats waar de financieringspercentages de meeste impact hebben gehad, was op Deribit. Aangezien het gerucht gaat dat het nauw verweven is met Three Arrows Capital (3AC), veroorzaakte de daling van de financieringspercentages angst voor insolventie en geruchten die verband hielden met de crash van 3AC.

Verwante literatuur | Liquidaties van Bitcoin-mijnwerkers bedreigen het herstel van Bitcoin

Het is echter belangrijk op te merken dat Deribit het publiek heeft verzekerd dat het financieel gezond blijft, zelfs als de 3AC-schulden verbeurd worden verklaard. Nu de markt zich begint te ontwikkelen na de crash van vorige week, zijn de financieringspercentages beginnen te stabiliseren, hoewel ze iets onder neutraal blijven.

Bitcoin-prijsgrafiek van TradingView.com

BTC declines to mid-$20,000s | Source: BTCUSD on TradingView.com
Featured image from CNN International, charts from Arcane Research and TradingView.com

Volgen Beste Owie op Twitter voor marktinzichten, updates en af ​​en toe een grappige tweet…