• Fri. Sep 30th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Biotech-aandelen krijgen een boost, of een duik, omdat nieuwe klinische gegevens worden gedeeld vóór een grote kankerbijeenkomst

May 29, 2022

[ad_1]

De aandelen voor bedrijven die kankertherapieën ontwikkelen, bewogen vrijdag in de ochtendhandel toen biotechbedrijven en onderzoekers nieuwe klinische bevindingen deelden voorafgaand aan de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society of Clinical Oncology van volgende week.

Hier is een samenvatting van de grote premarket-bewegingen van vrijdag:

 • Arcellx Inc.’s
  ACLX,
  +20,56%

  het aandeel steeg 11,9% nadat een samenvatting bijgewerkte gegevens had verstrekt voor zijn CART-ddBCMA. SVB Securities-analisten zeiden vrijdag in een notitie dat ze verheugd waren te zien dat de experimentele therapie “nog steeds een competitief werkzaamheidssignaal heeft bij 24 evalueerbare recidiverende/refractaire patiënten.”

 • Iovance Biotherapeutics Inc.’s
  IOVA,
  -53,57%

  aandelen tuimelden 54,0% naar een dieptepunt in vijf jaar, de dag na het bedrijf gedeelde gegevens van een klinische studie in een laat stadium voor zijn kandidaat voor melanoomtherapie. De gegevens lieten een objectieve respons van 29% zien in één cohort patiënten. Het aandeel zakte donderdag echter in de nabeurshandel. Mizuho Americas-analist Mara Goldstein schreef de voorraaddaling toe aan het verschil in mediane duur van de respons bij verschillende groepen patiënten. “Er is een discrepantie tussen de resultaten en de reactie van de aandelenkoers”, vertelde ze vrijdag aan investeerders.

 • Mirati Therapeutics Inc.’s MRTX Het aandeel daalde met 41,6% naar een dieptepunt in vier jaar, de dag nadat het bedrijf zei dat de experimentele behandeling tumoren verminderde bij 43% van de patiënten met gevorderde longkanker. Dit zijn betere gegevens dan wat is gerapporteerd voor Amgen Inc.’s AMGN Lumakras, dat een jaar geleden in de VS werd goedgekeurd. Stifel-analist Benjamin Burnett zei dat hij dacht dat het aandeel lager was dan de verwachte mediane responsduur, vergeleken met de mediane responsduur van Lumakras. “Naar onze mening heeft MRTX hier meer kans van slagen dan AMGN”, schreef hij in een notitie aan investeerders. “Terwijl het aandeel een negatieve tweedelijnsupdate heeft, raden we aan om later in het jaar te focussen op wat volgens ons een belangrijkere eerstelijnskatalysator is.”

 • SpringWorks Therapeutics Inc.’s
  SWTX,
  -40,45%

  Het aandeel kelderde met 55,6% naar een laagterecord nadat het bedrijf donderdag gegevens had gedeeld van een klinische fase 1/2-studie waarin nirogacestat werd geëvalueerd in combinatie met een GlaxoSmithKline’s
  GSK,
  -0,81%

  Blenrep bij patiënten met multipel myeloom. JP Morgan-analisten noemden de gegevens een “duidelijke overwinning/homerun” maar merkte op dat het te vroeg is om conclusies te trekken over de cohortuitbreidingsgegevens. Dit zou “mogelijk een overhang op het programma kunnen creëren tot de update later in het jaar”, schreven ze.

 • Zymeworks Inc.’s
  ZYME,
  +7,85%

  het aandeel steeg maar liefst 5,2% voordat de koers omkeerde en daalde met 1,2%, de dag na het delen van gegevens dat een combinatie van zanidatamab met docetaxel (een veel voorkomende chemotherapie) een objectieve respons van 90,5% genereerde als eerstelijnsbehandeling voor gevorderde HER2-borstkanker . SVB Securities-analist Andrew Berens zei dat de gegevens de experimentele combinatie in dezelfde categorie plaatsen als die van Roche Holding AG
  ROG,
  -0.96%

  Herceptin en Perjeta met docetaxel. “Uiteindelijk denken we dat [first-line] borstkans kan een zinvolle kans zijn voor ZYME, en we schrijven $ 852 toe [million] in piek WW-verkopen in de indicatie’, vertelde hij vrijdag aan investeerders.

De SPDR S&P Biotech ETF
XBI,
+3,83%

daalde met 39,6% voor het jaar, terwijl de S&P 500
SPX,
+2,47%

is gedaald met 13,78%.

[ad_2]