• Fri. Sep 30th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

Bereid u voor: ‘De Amerikaanse huizenmarkt staat aan het begin van de grootste krimp van de bedrijvigheid sinds 2006’

Jun 10, 2022

[ad_1]

‘Ik denk niet dat de huizenverkopen helemaal tot stilstand komen. Ze zullen alleen langzamer gaan. Mensen zullen nog steeds huizen kunnen verkopen, maar het kan zijn dat je er iets langer over doet dan voorheen.’


— Len Keifer, plaatsvervangend hoofdeconoom bij Freddie Mac

Volgens een econoom maakt de Amerikaanse woningbouwsector de grootste vertraging in meer dan tien jaar door. Maar verwacht niet dat de prijzen nu al terug naar beneden gaan.

“De Amerikaanse huizenmarkt bevindt zich aan het begin van de meest significante inkrimping van de activiteit sinds 2006,” Len Keifer, plaatsvervangend hoofdeconoom bij Freddie Mac
FMCC,
-1,82%
,
getweet.

“Het is nog niet in veel datareeksen opgedoken, maar hypotheekaanvragen wijzen op een grote daling in de zomer”, legt hij uit. Hij zei dat de hypotheekaanvragen voor de aankoop van een huis met 40% zijn gedaald ten opzichte van hun meest recente piek in 2021.

Aankopen en herfinancieringsaanvragen zijn in feite te danken aan de laagste niveau in 22 jaar.

Hypotheekaanvragen als datapunt “geeft u een idee van waar de markt heen zou kunnen gaan”, zei Keifer in een interview met MarketWatch, “omdat dat de vroege stadia zijn van wanneer mensen op zoek zijn naar een huis. En als het aantal aanvragen daalt, wijst dat er meestal op dat over een maand, anderhalve maand ook de hypotheekproductie van woningsluitingen zal afnemen.”

Keifer verwacht dat de huizenverkopen voortaan “in de zomer behoorlijk zullen vertragen”.

In de tussentijd, Freddie Mac-gegevens vrijgegeven op donderdagochtend onthulde dat de hypotheekrente is gestegen, als gevolg van stijgende rentetarieven en inflatie.

Voor alle duidelijkheid: “Ik denk niet dat de huizenverkopen helemaal tot stilstand zullen komen”, benadrukte Keifer. ‘Ze zullen gewoon langzamer gaan. Mensen zullen nog steeds huizen kunnen verkopen, maar het kan zijn dat je er iets langer over doet dan voorheen.”

Zouden de prijzen dalen als gevolg van een ‘krimp’?

Hoewel sommigen tot de conclusie kunnen komen dat zwakkere gegevens wijzen op een mogelijke daling van de huizenprijzen, experts waarschuwen anders.

“Betekent dit dat de huizenprijzen gaan crashen? Ik denk het niet’, zei Keifer.

Onderzoek van Freddie Mac toont aan dat wanneer de rente stijgt, terwijl de huizenverkopen en de hypotheekproductie stijgen, de huizenprijzen niet per se zullen dalen of opstaan. “Ze hebben de neiging om plakkeriger te zijn,” zei Keifer.

“En hoewel de groei de neiging heeft te vertragen, hebben ze niet de neiging om te dalen,” voegde hij eraan toe.

Schrijf naar: [email protected][ad_2]