• Sat. Jul 2nd, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

3 manieren om een ​​link in een nieuw tabblad te openen

Jun 24, 2022


Persoon die de Google-website bezoekt met behulp van de Chrome-webbrowser
pixinoo/Shutterstock.com

Een heleboel tabbladen open hebben is een handelsmerkkenmerk van surfen op het web. Als u het huidige tabblad niet wilt verlaten, kunt u eenvoudig koppelingen in nieuwe tabbladen openen. We laten u zien hoe u dit in elke desktopbrowser kunt doen.

Er zijn gewoonlijk drie manieren waarop u een koppeling kunt openen: in het huidige tabblad, een nieuw venster of een nieuw tabblad. Tabbladen zijn handig omdat u de huidige pagina open kunt houden en in hetzelfde venster kunt blijven.

Opmerking: Voor deze handleiding hebben we het over desktopbrowsers zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge en Apple Safari. Desktopbrowsers hebben meestal veel van dezelfde snelkoppelingen.

VERWANT: Luister, je hebt niet zoveel browsertabs nodig om te openen

Methode 1: Ctrl+klik

Ctrl+klik.

De eerste methode vereist een toetsenbord en een muis of trackpad. Houd de Ctrl-toets ingedrukt (Cmd op een Mac) en klik vervolgens op de link in uw browser. De link wordt geopend in een nieuw tabblad op de achtergrond.

Methode 2: Scrollwiel voor muis

Als je een muis met een scrollwiel gebruikt, heb je een van de gemakkelijkste manieren om links in nieuwe tabbladen te openen. Plaats de cursor gewoon op de link en klik op het scrollwiel. De link wordt geopend in een nieuw tabblad op de achtergrond. Hoe cool is dat?

Methode 3: Rechtsklikmenu

Selecteer "Open link in nieuw tabblad."

De laatste methode is waarschijnlijk degene die de meeste mensen kennen. maar het is niet zo snel als de andere methoden. Wanneer u een link ziet die u in een nieuw tabblad wilt openen, klikt u er met de rechtermuisknop op. U kunt vervolgens “Link openen in nieuw tabblad” selecteren in het menu.


Dat zijn de drie methoden die u moet kennen. De scrollwieltruc is vooral levensveranderend als je er nog niet van wist. Tabbladen zijn een van de beste functies van webbrowsers, dus zorg ervoor dat je er het maximale uit haalt.

VERWANT: Waarom u tabbladgroepen in uw webbrowser zou moeten gebruiken