• Fri. Sep 30th, 2022

CNTech News

Senaste tekniska nyheter och uppdateringar

3 financiële stappen om nu te maken na de grootste renteverhoging van de Fed sinds 1994

Jun 17, 2022

[ad_1]

Binnen een paar maanden is het duurder geworden om een ​​creditcardsaldo, een autolening of een hypotheek te dragen, aangezien de renteverhogingen van de Federal Reserve in de leenkosten zijn doorgesijpeld.

Het is een hard medicijn waarvan centrale bankiers hopen dat het de koorts van hete inflatie zal doorbreken – en niemand verwacht dat de doses binnenkort zullen stoppen.

De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, en de andere leden van een belangrijke commissie kondigden een nieuwe verhoging van de Federal Funds-rente aan, een toetssteenrente die alle soorten geldschieters gebruiken om hun eigen rentetarieven te informeren.

Het begon met een stijging van 25 basispunten in maart, nadat de rente bijna nul was om de vroege financiële schokgolven van de pandemie aan te pakken. Vervolgens voegde de Fed in mei nog een verhoging van 50 basispunten toe. Nu komt de grootste renteverhoging sinds 1994.

“Het is duidelijk dat de stijging van 75 basispunten van vandaag een ongewoon grote is, en ik verwacht niet dat bewegingen van deze omvang gebruikelijk zullen zijn,” Powell zei: in zijn voorbereide opmerkingen aan het begin van de persconferentie van woensdag. “Vanuit het perspectief van vandaag,
ofwel een stijging van 50 of 75 basispunten lijkt het meest waarschijnlijk op onze volgende vergadering.” Maar de Fed zal de gegevens nemen zoals ze komen, voegde hij eraan toe.

Toen we de vergadering van woensdag ingingen, was de grote vraag of de Fed zou kiezen voor nog een verhoging van 50 basispunten, een klim van 75 basispuntenof mja zelfs meer.

De kans op een stijging van 75 basispunten werd de val van Wall Street op de hielen van inflatiegegevens waaruit bleek dat de consumentenprijzen sneller stegen dan verwacht in mei.

Het industriële gemiddelde van Dow Jones,
DJIA,
+1,00%

de S&P 500
SPX,
+1,46%

en de Nasdaq Composite
COMP,
+2,50%

alles af scherp omhoog Woensdag.

In Main Street zijn deze cijfers van belang voor de portemonnee van mensen. Dat komt omdat ze zich vertalen in de leenkosten die iemand maakt wanneer hij een creditcard gebruikt, een auto of een huis koopt.

Sommige transacties, zoals het afsluiten van een hypotheek, worden niet rechtstreeks beïnvloed door de Fed. Maar het is allemaal koersgevoelig. En het gebeurt allemaal in een tijd waarin consumenten onder druk worden gezet door hoge prijzen voor alles, van eieren tot vliegtickets, omdat de geruchten over een mogelijke toekomstige recessie niet verdwijnen.

Hier is een blik op hoeveel de leenkosten van Amerikanen al zijn gestegen en hoe u klaar kunt zijn voor de volgende tariefverhoging – en dat alles terwijl u uw financiën schraagt ​​voor de financiële onzekerheid die de toekomst met zich meebrengt.

Kreeg creditcardschuld? Betaal het snel omdat tegoeden duurder worden

Amerikanen hadden in het eerste kwartaal van 2022 meer dan $ 800 miljard aan uitstaande creditcardschulden, volgens de Federal Reserve Bank van New York. Hoewel dat een kwartaal-op-kwartaaldaling van $ 15 miljard was toen mensen hun vakantie-uitgaven afbetaalden, is het een collectief saldo dat $ 71 miljard hoger was dan in het eerste kwartaal van 2021.

De cijfers over het eerste kwartaal lopen tot en met maart, dus ze weerspiegelden niet de renteverhogingen die nog niet doorgingen. Maar de creditcardrentetarieven zijn nauw verbonden met de Fed-tarieven en Matt Schulz, hoofdkredietanalist bij LendingTree, zegt dat hij de eerste effecten ziet.

In mei was het jaarlijkse percentage (JKP) op nieuwe creditcardaanbiedingen 19,90%, een stijging van 19,68% in april en 19,62% in maart, volgens onderzoek van LendingTree.

Maar hoeveel extra leenkosten betekent dat voor iemand met een saldo? De meest recente gegevens van de Fed tonen consumenten die hun creditcardrekening niet elke maand volledig betaalden, hadden vanaf februari te maken met een JKP van 16,17%. Uitgaande van een saldo van $ 5.000 en maandelijkse betalingen van $ 250, is dat volgens Schulz $ 781 aan rente betaald over de looptijd van de lening.

Nu laag op de twee tariefstijgingen die hebben plaatsgevonden. Dat is $ 826 – $ 45 extra dollar – aan rente over de looptijd van de lening, zei Schulz. Voeg 75 basispunten meer toe en de persoon betaalt in de loop van de tijd $ 872 aan rente, zei hij. Dat is $ 91 extra aan totale rente die een persoon betaalt in vergelijking met februari.

“De stijgingen hebben niet noodzakelijkerwijs de wereld van te veel mensen geschokt”, zei hij. Maar als renteverhogingen van minstens 50 basispunten blijven komen, “dan zullen mensen ze zeker voelen.”

Daarom is het belangrijk om saldi nu zo snel mogelijk af te betalen, of zelfs stappen te ondernemen zoals het vragen van een creditcarduitgever om een ​​lagere APR, zei Schulz.

Er is enige spanning zichtbaar: 11,1% van de mensen in een terugkerende New York Fed-enquête zei dat er een kans was dat ze mogelijk hun minimale schuldbetalingen niet kunnen betalen de komende drie maanden.

Denk goed na over grote aankopen – maar doe dit als je doorgaat

Serieus over het krijgen van een auto of een huis? Zet de koers zo snel mogelijk vast, zeiden experts. In de nabije toekomst zullen die cijfers alleen maar stijgen.

Autoleningen en hypotheken hebben niet het directe verband met renteverhogingen door de Fed die creditcards doen, maar de tarieven worden beïnvloed door de benchmarkrente en de kredietverleningsomgeving die het creëert.

De cijfers vertellen het verhaal. Het huidige tarief voor een lening van vijf jaar voor een nieuwe auto is 4,53%, volgens Banktarief. Het was 4,32% ongeveer een maand geleden en 4,22% twee maanden geleden, aldus de site.

Er komt veel kijken bij de werkelijke leenkosten van een persoon, zegt Dawit Kebede, senior econoom bij de Credit Union National Association, een organisatie die de kredietverenigingen van het land vertegenwoordigt.

Toch zei Kebede: “Als we het nationale gemiddelde rentetarief voor prime-leners van een nieuwe autolening van 60 maanden tussen nu en half maart vergelijken, zullen consumenten extra $ 677 dollar aan rente betalen gedurende de looptijd van de lening.”

May detailhandelsverkopen cijfers die woensdag voorafgaand aan de Fed-vergadering werden vrijgegeven, vertoonden voor het eerst in vijf maanden een daling. Dat is grotendeels te wijten aan zachtere cijfers over autoverkopen, volgens de gegevens.

Er zijn ook tekenen van de gloeiend hete huizenmarkt is aan het afkoelen. Maar dat betekent niet dat de hypotheekrente dat is. Freddie Mac
FMCC,
+1,82%

zei dat een 30-jarige hypotheek met vaste rente 5,23% was voor de week die eindigde op 9 juni bijna het dubbele van het tarief van 2,96% op hetzelfde moment een jaar geleden.

Dat komt neer op forse maandelijkse hypotheekrekeningen. Stel dat er een huis van $ 350.000 is, een aanbetaling van 20% en een 30-jarige vaste hypotheek met een tarief van 5,23%. De eigenaren zouden momenteel $ 1.542 per maand betalen, volgens Zillow
Z,
+4,44%

onderzoekers. Dat is vergeleken met de $ 973 die ze een jaar geleden zouden hebben betaald, zei Zillow.

Hier is nog een scenario waardoor iemand snel zou kunnen handelen – of probeer het gewoon af te wachten. Eind vorig jaar bedroeg een 30-jarige hypotheek met vaste rente 3,11%, volgens Jacob Channel, senior econoom van LendingTree. Een lening van $ 300.000 tegen dat tarief zou $ 1.283 per maand kosten. Met 5,23% is die maandelijkse betaling $ 1.653, zei Channel.

Een stijging van de hypotheekrente tot 6% zou 18 miljoen huishoudens effectief kunnen weerhouden om in aanmerking te komen voor een hypotheek van $ 400.000, volgens één schatting.

Bouw een geldbuffer op met spaarrekeningen met steeds genereuzere tarieven

In een tijd van stijgende rentes en bezorgdheid over mogelijke economische vertragingen, is een wondermiddel dat de rente op spaarrekeningen omhoog gaat. Dus de beloning voor rentebetaling wordt een beetje zoeter op het goede idee om contant geld weg te stoppen voor een regenachtige dag.

En er kan regen vallen, zeggen sommigen. In feite is er een “orkaan” daarbuiten van onbekende kracht, volgens JP Morgan
JPM,
+1,18%

CEO Jamie Dimon.

Volgens Ken Tumin, de oprichter en redacteur van DepositAccounts.com, is het jaarlijkse percentagerendement (APY) voor een online spaarrekening gestegen tot 0,73% in mei, tegen 0,54% in april en 0,50% in maart.

Er zijn tekenen dat Amerikanen alle hulp en extra beetjes geld nodig hebben die ze kunnen krijgen als het gaat om: sparen in het licht van inflatie. Zeven op de tien mensen zeiden dat ze moesten in hun spaargeld duiken om de stijgende kosten te kunnen betalen. Ondertussen zijn de persoonlijke spaarpercentages gedaald van 6% aan het begin van het jaar en bevinden ze zich op het laagste niveau sinds september 2008, volgens het rapport van het Amerikaanse ministerie van Handel. Bureau voor Economische Analyse.

MarketWatch-verslaggever Aarthi Swaminathan heeft bijgedragen aan dit rapport.

[ad_2]